Supa italiana de linte

O supa de linte sanatoasa, usor de facut, in mod natural fara gluten si plina de aromele Italiei. Ca topping poti adauga parmesan, patrunjel sau busuioc.

Suma italiana de linte
Preparare: | Fierbere: | Timp total: | Portii: 8
Valori nutritionale portie - Calorii: 144 | Carbohidrati: 16 g | Proteine: 7 g | Grasimi: 6 g

Ingrediente


2 linguri ulei de masline
2 cani ceapa alba taiata (1 ceapa alba mare)
1 cana de morcovi taiati rondele (2 morcovi mari)
1 cana tulpina de telina (sau apio) tocata
4 catei de usturoi
7 -8 cani supa de legume
1 cana de linte spalata (rosie, verde sau maro)
1 conserva de rosii
2 cani buchetele de brocoli
2 frunze de dafin
1/4 lingurita cimbru uscat
1/4 lingurita piper negru
piper rosu si sare
Parmesan sau patrunjel tocat sau busuioc tocat (optional)

Instructiuni


1. Caleste in uleiul incins ceapa impreuna cu morcovii si telina timp de 6-7minute, amestecand ocazional pana cand ceapa este translucida. Adauga usturoiul pisat si mai caleste 1 iminut.

2. Adauga supa de legume, lintea, rosiile, frunzele de dafin, cimbru, piper negru si rosu.

3. Dupa ce incepe sa fiarba, redu focul la mediu si acopera partial cu un capac. Lasa sa fiarba 25 - 30 minute pana cand lintea e fiarta.

4. Adauga brocoliul si mai lasa sa fiarba 5 minute. Adauga sare si piper daca mai este necesar si indeparteaza frunzele de dafin.

5. Serveste calda cu topping-ul dorit.


Votează:
5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

Tags: brocoli, linte, apio