Supa de cartofi si porumb

Aceasta supa cu cartofi si porumb este perfecta pentru serile din timpul saptamanii pentru ca e rapid si usor de facut.

Supa de cartofi si porumb
Preparare: | Fierbere: | Timp total: | Portii: 4
Valori nutritionale portie - Calorii: 446 | Carbohidrati: 87 g | Proteine: 16 g | Grasimi: 6 g

Ingrediente


1 ceapa
8 cartofi rosii mici (4 cani taiati cubulete)
3 catei de usturoi
3 cani de porumb
3 1/2 cani supa de legume
2 cani de lapte
2/3 cana fulgi de drojdie
1 1/2 lingurite fulgi de ardei iute
sare si piper
ceapa verde (optional)

Instructiuni


1. Toaca ceapa si calesti-o 7 - 8 minute in trei linguri de apa sau supa de legume.

2. Adauga cartofii taiati cubulete si fulgii de ardei iute. Caleste 3 - 4 minute amestecand ocazional.

3. Adauga usturoiul pisat si mai caleste 1 minut. Adauga supa, laptele, porumbul si drojdia si lasa-le sa fiarba.

4. Pune capacul, redu focul si lasa supa la fiert 15 - 20 minute pana cand cartofii sunt moi. Adauga sarea si piperul.

5. Daca vrei poti pasa jumatate din supa in blender. Se serveste garnisita cu capa verde.

Distribuie:
Imi place:

Voteaza:
5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)