Supă de pui cu turmeric și zucchini

Dacă ai nevoie de un supliment pentru întărire sistemului imunitar în sezonul gripei atunci supa de pui cu turmeric și zucchini este cea mai potrivită pentru efectul său antinflamator. Aceasta rețetă nu conține gluten și este adecvată pentru dietele Paleo și AIP.

Supă de pui cu turmeric și zucchini

Categorie: Supă
Dietă: Fara Gluten, AIP, Paleo
Porții: 8 porții

Valori nutriționale pe porție:
Calorii: 250 cal
Carbohidrați: 21 g | Proteine: 11 g | Grăsimi: 14 g

Timp:
Preparare: | Fierbere: | Total:


Ingrediente:

2 linguri ulei de măsline
1 lingură tureric măcinat
3 cepe medii tocate (aproximativ 3 căni)
6 căței de usturoi pisați (aproximativ 2 linguri)
3 morcovi mari tăiați rondele (aproximativ 2 căni)
3 cozi mari de țelină sau apio cu frunze tocate (aproximativ 2 căni)
4 căni carne de pui tăiata cubulețe
2 zucchini medii tăiați spirale
6 căni supă de pui
3 frunze de dafin
1 linguriță rozmarin uscat
sare


Instrucțiuni:

1. Într-o oală mare de supă încinge uleiul de măsline la foc mediu, adaugă turmericul și călește 1 minut pentru ca aromele să se pătrundă.
2. Adaugă ceapa și usturoiul și călește-le până sunt translucide, aproximativ 5 minute.
3. Adaugă morcovul și țelina și călește-le timp de 5 minute.
4. Adaugă carnea de pui, frunzele de dafin, supa de pui, rozmarinul și sarea. După ce începe să fiarbă las-o 20-30 minute la foc mic, până la când carnea e fiartă și legumele sunt foarte moi.
5. Cât timp fierbe supa, feliază cei 2 zucchini cu spiralizatorul (sau cu curățătorul de legume sau taie-i felii subțiri).
6. Ia supa de pe foc scoate frunzele de dafin și adaugă spiralele de zucchini, supa e destul de fierbinte ca zucchini să se fiarbă fără să se dezintegreze.


Votează:
5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (2 Votes)

Tags: fără gluten, pui, supă, morcovi, zucchini, țelnă, AIP, Paleo