Cum sa nu-iti distrugi incaltamintea de piele iarna

Iarna trebuie sa-ti pregatesti incaltarile pentru zapada, apa, mocirla si sarea de pe trotuare. Inafara de a nu purta cea mai buna pereche pana la primavara (asta fiind primul si cel mai important sfat, care nu e cel mai realist pentru multe), iata un ghid care te va ajuta sa-ti mentii cizmele si ghetele de piele in cele mai bune conditii indiferent de vreme.

 • 1. Hidratare

  Cel mai important lucru pe care trebuie sa ti-l amintesti este ca pielea pantofilor e o piele care are nevoie de hidratare ca si pielea ta. Din pacate nu exista nici o metoda miraculoasa de a-ti proteja ghetele favorite dar cu cat le hidratezi si le lustruiesti mai mult cu atat vor fi capabile sa reziste conditiilor potrivnice.

 • 2 Impermeabilizare

  Cum sa-ti impermeabilizezi incaltamintea inainte de ploaie sau zapada? Acopera-i cu un strat de impermeabilizare (solutiile le gasesti in magazinele de incaltaminte) si lasa-i sa se usuce cel putin 2 ore inainte de a iesi in zapada. Pentru rezultate mai bune reaplica dupa cateva purtari. O alta sugestie de a prelungi viata ghetelor tale este sa nu porti aceeasi pereche in doua zile consecutive, ceea le va permite sa se usuce corespunzator (umezeala permanenta le va distruge pielea mai repede).

 • 3. Lasa-le sa se usuce

  Odata ce ghetele sunt ude, cea mai buna varianta e sa le scoti si sa le lasi sa se usuce. Cel mai bine ar fi sa investesti in niste suporti de pantofi din lemn de cedru, pentru ca lemnul este foarte absorbant si contine uleiuri naturale care vor indeparta mirosurile. Daca nu ai suporti o altrnativa buna sunt ziarele. Nu uita sa ai la birou incaltari de schimb si ziare. Cel mai important lucru e sa ii lasi sa se usuce natural, daca ii pui langa o sursa de caldura, un calorifer, pielea se va crapa si isi va pierde elasticitatea.

 • 4. In caz ca apar probleme

  Pentru petele nedorite de sare, sterge petele cat mai repede posibil cu o solutie de apa calduta si otet in parti egale. Ph-ul otetului va ajuta la contracararea efectului coroziv al sarii.


Votează:
1 1 1 1 1