O noua pereche de pantofi - ghid de supravietuire fara dureri

Vacanta la mare e rezervata, temperatura e in crestere si pentru toate perechile de sandale din garderoba ai o oja asortata. Ce ar putea merge prost?

Totul, asa cum iti poate spune oricine a petrecut o zi intreaga in niste sandale noi: pielea tare si baretele vor genera noi puncte de frecare care vor cauza basici dureroase. Dar conform dermatologilor aceste daune colaterale sunt evitabile si, daca iti iei cateva masuri de precautie, iti poti mentine picioarele gata de vacanta fara sa transformi ultima pereche de sandale cumparata intr-un instrument de tortura.

 • Obisnuiestete treptat cu sandalele

  Introducerea unei noi perechi de pantofi care nu te "ataca" in garderoba e un caz clasic de "cucerire incetul cu incetul". O modalitate de a evita problemele dureroase este sa te plimbi prin casa cateva ore incaltata cu noile achizitii, sau ia-le la birou numai pentru o parte a zilei (nu uita sa ai la tine si niste incaltari confortabile). Astfel vei da ocazia, atat pielii tale sa isi creeze propia aparare, cat si pantofului sa se muleze pe picior in timp, si nu dintr-o data, violent si dureros.

 • Plasturi sunt prietenii tai

  Armura suplimentara se numeste plasture. Daca stii stii ca atunci cand porti o anumita pereche de pantofi ai un loc in care faci mereu basici, pregatestete inainte sa ti se intample punand un plasture. Acesta este motivul pentru care vei gasi in geanta oricarui model sau stilist o cutie cu miniplasturi. Sa pui un plasture discret de culoarea pieli e intotdeauna preferabil in locul unei picaturi de sange pe niste pantofi pastel.

 • Hidrateaza, hidrateaza, hidrateaza

  Hidratarea corespunzatoare zilnica a pielii o poate face mai puternica, deci mai putine probleme cu pantofi noi.

 • Controlul pagubelor

  Daca apar basicile sau ranile, plasturi sunt cea mai buna solutie pentru recuperare. Pentru basicile inchise, daca poti cu ajutorul unui ac de seringa steril scoate serul fara a indeparta si pielea, pune pe rana un unguent antibiotic si acopera-o cu un plasture in timpul zilei pentru a apara zona de alte presiuni pana cand pielea se vindeca. In timpul nopti scoate plasturele pentru a lasa pielea sa respire. Inafara de asta fii atenta la ce simt picioarele tale si treci la o pereche de pantofi de rezerva mai confotabila daca este nevoie.


Votează: