Produsele etichetate "Fitness" îți sabotează dieta

Un studiu publicat de American Marketing Association (AMA) arată că cei permanent atenți la greutatea lor manacă mai mult atunci când produsele sunt etichetate ca "fit" sau "fitness". În efortul lor de ai atrage pe consumatorii activi fizic și care sunt atenți la ce manancă unele mărci de produse alimentare folosesc ambalaje ce prezintă ideea activitate fizică (gândeștete la alergătorul de pe batonul energizant).

Conform unui studiu, această etichetare pune în pericol eforturile consumatorilor de a slăbi în loc să îi motiveze să devină mai activi .

Cercetătorii au evidențiat efectul pe care îl are acest tip de etichetare asupra dietei și a nivelului de activitate a oamenilor care sunt permanent atenți la greutatea lor și au concluzionat cș etichetarea ca "fit" îi determină pe participanți să mănânce o cantitate mai mare din aceste produse dacă acestea nu erau interzise de dieta. În același timp, pentru a înrăutăți lucrurile, subiecții au redus și nivelul de activitate fizică practicată, văzând produsele "fit" ca substitut pentru aceasta.

Studiul a fost împărțit în trei etape și la el au pticipat peste 500 de bărbați și femei. În prima fază, participanților li s-a spus să considere că sunt acasă și iau o gustare. Li s-a dat fie un baton etichetat ca "fitenss" pe care erau desenați o pereche de pantofi de alergare fie un baton etichetat "Trail Mix". Au avut la dispozitie 8 minute să le guste și să raspundă la un chestionar de 33 de întrebări. În faza a doua, "Trail Mix" a fost indicat la un grup ca fiind un produs sănătos și la alt grup ca fiind "interzis pentru dietă". În a treia fază, participanților li s-a oferit posibilitatea de a face exerciții pe o bicicletă eliptică după ce au mâncat gustarea.

Nu numai că participanții au mâncat mai mult din produsul etichetat "Fitness" dar au și consumat mai puțină energie după ce au mâncat produsul - probabil pentru că nu au simțit că au nevoie să lucreze atât de vizguros.

În concluzie: produsele etichetate ca "fitness" nu sunt neapărat produse nesănătoase dar nu ar trebui să le vezi ca fiind un substitut pentru activitatea fizică.


Votează:
4.5 1 1 1 1 1 Rating 4.50 (2 Votes)