8 modalitati de a-ti proteja pielea fara a evita total soarele

Soarele este responsabil de 80% din riduri și pete pigmentare, și este principala cauză a cancerului de piele. Cum poți să savurezi un minut de plajă știind toate astea? Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să te bucuri de vacanță și să-ți protejezi pielea.

1. Ține crema de protecție solară lângă pasta de dinți

Dând cremei de protecție solară un loc important, lângă pasta de dinți, îți vei reaminti mai ușor că trebuie să te dai cu cremă în fiecare dimineață. Metoda este susținută și de un studiu recent care a arătat că participanții care au așezat crema de protecție solară lângă pasta de dinți au avut o creștere de 20% în utilizare față de grupul care a ținut-o în altă parte.

2. Calculează matematic factorul de protecție SPF

Atunci când crema de protecție solară este testată în laborator cercetătorii determină factorul de protecție SPF bazându-se pe un strat foarte gros (unii zic că nu e deloc practic) care acoperă pielea. Studiile au arătat că oamenii tind să folosească mai puțină cremă și efectul ei oricum se diminuează pe parcursul a două ore. Dacă începi cu SPF 100 și pui numai jumătate din cât ar trebui este echivalentul a SPF 50 care se deteriorează până la SPF 30 sau 15 în intervalul celor două ore (perioada pentru care crema de protecție este considerată eficientă)

3. Nu uita să te dai cu cremă și în locurile pe care mulți le ignoră

Pe langă, pe vârful și în spatele urechilor, pe mâini, genunchi și pe labele picioarelor care sunt evidente dar sunt alte zone pe care le uitam în mod regulat ca pe lateralele gâtului (bărbia protejează parțial partea din față a gâtului dar nu și părțile laterale) și pe ceafă. Alte locuri pe care le uităm sunt de-a lungul liniei părului și între degete.

4. Aplică crema de protecție solară în straturi

Majoritatea dermatologilor recomandă măsuri standard pentru cremă de protecție solară - o lingurița pe față, un pahar de tequila pentru corp - dar acestea nu sunt practice. Pentru a obține o acoperire mai bună trebuie să aplici crema în straturi întinzând-o în direcții diferite, așa eviți arsurile la marginile hainelor sau costumului de baie.

5. Începe ziua cu cafea și antioxidanți

Mai multă cafea înseamnă un risc mai scăzut de cancer de piele dar excesul de cofeină nu face bine numănui. Fructele care conțin antioxidanții sunt o modalitate mai bună de protecție împotriva radicalilor liberi care reușesc să treacă prin crema de protecție solară.

6. Poartă luciu de buze numai după apusul soarelui

Orice foarte lucios actionează ca o lentilă care mărește penetrarea razelor solare. În timpul zilei folosește un balsam de buze cu factor de protecție și nu te sfii să îl reaplici, pentru că e primul loc din care dispare pentru ca mănânci și bei.

7. Nu există cremă de protecție solară total rezistentă la apă

Indiferent de ce scrie pe ambalaj crema de protecție solară trebuie aplicată înainte să intri în apă și obligatoriu reaplicată la fiecare 20 de minute dacă vrei să mai stai în apă.

8. Folosește cremă de protecție solară și în mașină

Studiile demonstreză că expunerea la razele UV prin geamurile mașinii poate genera arsuri. Un studiu recent arată că geamurile laterale lasă să treacă 25% mai multe raze UVA ,cele asociate cu cancerul de piele și îmbătrânirea pielii, decât parbrizele care sunt construite special ca să blochieze 95% din razele UVA.


Votează:
5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (2 Votes)