Îngrijirea unghiilor - adevărat sau fals?

Există multe mituri legate de ojă, haide să le elucidam pe căteva dintre ele.

Oja este toxică - Fals

Ca urmare a dezbaterilor cu privire la toxicitea dibutilftalatului (DBP), formaldehidei și toluenului, cei mai mulți dintre producători au creat formule de ojă fară aceste substanțe.

Unghiile trebuie să respire. - Fals

Unghiile sunt formate din celule moarte de keratină. Dacă unghiile sunt sănătoase și nu devin fragile din cauza acetonei din diluantul de ștergere, atunci nu este necesar să te oprești din aplicarea ojei

Oja închisă la culoare patează unghiile. - Adevărat

Roșul intens sau violetul conțin mai mult pigment și pot cauza pătarea unghiilor. Folosește un lac incolor înainte de a-ți vopsii unghiile cu culori închise.

Nu-ți tăia niciodată cuticulele. - Adevărat

Cuticulele sunt un sigilant pentru protejarea rădăcinii unghiei. Tăierea lor poate conduce la înrosire, unflare sau infecții, se recomandă împingerea cuticulelor.

Oja trebuie păstrată în frigider. - Adevărat

Temperaturile înalte conduc la evaporarea solvenților făcând lacul mai gros și lipicios. Păstrarea ojei la temperaturi reduse crește timpul în care o poți utiliza.

Oja de nuante deschise flateaza mainile imbatranite. - Adevărat

Nuanțele încise oferă un contrast mai mare ceea ce face ca mânile îmbătrânite să iasă în evidență. Nuanțele deschise au efectul opus.

Oja gel usucă unghiile. - Adevărat

Deși este încă neclar dacă ingredientele din ojă sau acetona, necesară pentru îndepărtarea ei, au ca efect unghii uscate și subțiri. Este recomandat să nu îți faci manichiura cu lacuri gel prea des.

Arta pe unghii este pentru adolescente. - Fals

Dacă arta este adecvată vârstei atunci este pentru oricine. Evident fără Hello Kitty la 60 de ani.

Lampa de uscare cu UV este sigură. - Fals

Lampa UV este utilizată pentru uscarea manichiurei cu gel, dar studiile dermatologice au arătat că deși expunerea nu va crește dramatic riscul de cancer de piele, ar fi bine să te dai pe mâini cu o cremă cu factor de protecție UV înainte.

10. Moda dictează forma unghiilor. - Fals

Ca regulă, cele mai frumoase (și mai rezistente) ungii sunt cele care copiază la vârf forma bazei.


Votează:
5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)