Să mă tund? - 6 întrebări pentru a evita regretele post-tuns

Decizia de a te tunde e una importantă. Nu numai că părul este unul din primele lucruri pe care îl observă cei din jur, dar acesta spune multe despre personalitatea ta. O tunsoare fenomenală te poate face să te simți bine, și poate îndepărta monotonia de a te cuafa dimineața.

Toate am auzit pvesti de groază, cum părul creț tuns bob se transformă într-un pămătuf uriaș și alte astfel de catastrofe. Dacă vrei să-ți schimbi stilul, aceste întrebări te vor ajuta să iei o decizie pe care să nu o regreti mai tarziu (deși în cel mai rău caz e doar păr și va crește la loc). Dacă nu ai nici o peoblemă să faci schimbări drastice întrebările te vor ajuta să decizi dacă e o idee bună.

1. Ce mesaj vrei să transmită noua tunsoare?

Ce vrei sa transmiți lumii? Vrei ca tunsoarea să fie la modă, feminină, ușor de întreținut? Toți acești factori influiențează alegerea tunsorii. De exemplu dacă vrei să adaugi o notă de noutate un bob asimetric e mai spectaculos decât să tunzi 5cm din vârfurile unui păr lung.

2. Ce tunsoare e potrivită pentru forma feței tale?

Anumite tunsori arată mai bine pentru unele forme ale feței. Cele cu fața rotundă, de exemplu, ar trebui să evite bobul pentru că acest stil scoate în evidență rotunjumea. Dar la urma urmei tu decizi ce faci cu părul tău, chiar dacă asta înseamnă încălcarea tuturor recomandărilor.

3. Cât de greu de întreținut vrei să fie?

Fii sinceră cu tine, ești dispusă să te scoli dimineața mai devreme ca să te cuafezi sau preferi să-ți usuci părul și să ieși pe usă? Poți să te duci la salon la câteva săptămâni ca să întreții un stil foarte scurt? Dacă nu ești dispusă să dedici timp și energie pentru a-ți întreține stilul atunci adoptă unul care nu necesită atâta efort.

4. Ce face textura părului meu (sau ce nu face)?

Textura părului fiecareia e diferită și asta e important atunci când ai în vedere o tunsoare. Nu numai că afectează modul în care arată părul tău, dar are un rol important în întreținere. Părul drept este foarte bun pentru tunsorile scurte în timp ce părul ondulat tinde să arate mai bine mai lung.

5. Care e nivelul meu de îndemanare când vine vorba de cuafat?

Nu e vorba numai de ce ai de făcut ca să îți întreții cuafiura ci și dacă ai îndemanarea să o faci. Unele sunt neindemanatice la cuafat, nu pot să țină peria în timp ce își usucă părul cu feonul, așa ca ele ar trebui să nu aibă o tunsoate care să necesite prea multă întreținere acasă. Desigur cu timpul te vei perfecționa și vei ști cum să-ți cuafezi parul, dar e o problemă la care trebuie să te gandești înainte de a te tunde.

6. Pot să am încredere în stilista/stilistul care mă tunde?

A avea o/un stilista/stilistul care știe ce face poate fi diferența între o tunsoare extraordinară și a purta pălărie în următoarele patru luni. Nu numai că știe să tundă dar poate face sugestii funcție de tipul de par. Asta poate însemna, că pentru tunsorile foarte scurte, să stai departe de cuafeza traditională și să te adresezi unui frizer specializat în tunsori mai masculine. Dacă nu ai o/un stilista/stilistul la care te duci regulat atunci fă ceva cercetari cere recomandări de la prietenele ale căror tunsori îți plac. Vei fi mai încrezătoare dacă ști că ești pe mâini bune.


Votează:
1 1 1 1 1