Ce nu ar trebui sa porti la birou

Chiar daca lucrezi intr-o firma in care tinuta este casual (sau creativa) si nu exista cerinte cum sa te imbraci, sunt totusi cateva lucruri care te vor face sa te remarci si nu in cel mai bun mod.

 • 1. Slapi

  Chiar daca industria de profil a creat nenumarate modele de slapi - de la cei cu tocuri inalte pana la cei cu broderii etc - ei arata foarte neingrijit indiferent in ce mediu lucrezi. Chiar daca nu porti tocuri inlocuieste slapii cu niste balerini care sunt la fel de comozi.

 • 2. Oja de unghii cojita

  O mica problema de manichiura este aproape invizibila (si nu e de mirare ca va trece neobservata). Dar daca esti genul care isi face unghiile dupa care lasa oja sa se cojeasca pana cand nu mai e nici o urma de culoare atunci mesajul pe care il transmiti este ca nu iti pasa cum arati. Daca tot vrei sa lasi oja sa se cojeasca atunci foloseste o nuanta naturala la care cojitul nu este atat de vizibil sau incearca un lac incolor.

 • 3. Pantaloni scurti

  Pantalonii scurti eventual cu franjuri sunt o tinuta evident neadecvata pentru birou dar si pantalonii scurti din matase sau cu ornamente sunt la fel de inadecvati. Desi niste pantaloni scurti de stofa cu un sacou pot arata chick-clasic totusi se potrivesc mai bine pentru seara decat la birou.

 • 4. Parfumul agresiv

  Doar pentru ca tie iti place noul parfum nu inseamna ca trebuie sa le placa si colegilor. Pentru a te asigura ca colegii de birou nu te ocolesc din cauza mirosului nu folosi parfum, sau foloseste foarte putin, atunci cand te duci la birou.

 • 5. Orice haina care arata prea mult din decolteu

  Bluzele si rochiile foarte decoltate sunt strict pentru dupa ora cinci. Vrei ca colegii si seful sa se concentreze asupra modului extraordinar in care iti faci treaba nu asupra decolteului tau.

 • 6. Materialele transparente

  Materialele transparente sunt in toate prezentarile de moda dar la birou nu este un loc adecvat sa le prezinti. O maneca transparenta la o bluza dintr-un material opac e acceptabila dar orice altceva transparent nu este adecvat pentru birou.

 • 7. Tinuta de sala

  Chiar daca te duci la sala inainte de servici nu uita sa te schimbi nu numai ca nu e sanatos sa ramai in hainele transpirate dar si pentru ca mirosul intepator de transpiratie nu va putea fi acoperit cu parfumul agresiv spre oroarea colegilor.


Votează:
1 1 1 1 1