5 lucruri pe care sa le arunci la curatenia de primavara

Sortarea puloverelor si a hainelor groase si curatarea temeinica a cazii este doar inceputul unei adevarate curatenii de primavara. Totusi trebuie sa faci mai mult pentru a mai rezolva din dezordinea acumulata in ultimul an, si asta inseamna sa scapi de toate lucrurile marunte care stau aruncate peste tot, si care ocupa spatiu si probabil colecteaza praf. Gandeste te la umerasele de curatatorie, la cablurile de alimentare vechi si incurcate in spatele televizorului sau la felicitarile de Craciun.

Organizarea e oarecum o forma de arta atunci cand vine de vorba de haine, decoratiuni sau obiecte cu valoare sentimentala, dar aceste 5 lucruri mici pot fi aruncate repede si usor si au un mare impact asupra spatiului.

Iata cele cinci lucruri care in general sunt uitate si pe care trebuie sa le sortezi si arunci in timp ce iti eliberezi si iti cureti casa pentru primavara.

 • Prosoape vechi de baie si bucatarie

  Prosoapele "expira", in general, cam in doi ani - atunci cand pierd din absorbanta ca urmare a utilizarii si spalarii repetate care, in timp, slabesc fibrele. Desi poate ca pare putin cam des pentru gusturile tale, cel mai probabil ai unele prosoape care sunt mult mai vechi si trebuie inlocuite.

 • Felicitari, invitatii si papetarie veche

  Inteleg ca, sa arunci o felcitare de la bunica poate suna putin cam dur. Dar daca nu vrei sa o expui sau daca nu are o valoare sentimentala unica, e timpul sa te desparti de ea. Acelasi lucru trebuie sa faci si cu invitatiile pentru evenimente trecute, sau cartile de vizita cu o adresa care nu mai e de actualitate. Daca alegi sa pastrezi cateva felicitari din motive sentimentale, investeste intr-o cutie frumoasa de lemn sau de panza in care sa le depozitezi.

 • Ustensilele de bucatarie duplicat

  Sertarele si dulapurile din bucatarie sunt printre cele mai pline locuri de depozitare din casa, asa ca acorda-le putina atentie primavara aceasta. Probabil ca nu ai nevoie de trei polonice de aproximativ aceeasi dimensiune sau doua tigai identice. Incepe prin a scoate totul din cate un sertar pentru a vedea ce se ascunde (cel mai probabil nefolosite) in fundul sertarului, apoi pune la loc numai ce vrei sa pastrezi.

 • Umerasele de sarma

  Dupa ce ti-ai curatat dulapul de haine pentru primavara probabil vei gasi cateva umerase pe care ti-ai adus hainele de la curatatorie. Strangele pe toate si scapa de ele. Un dulap organizat incepe cu umerase de acelasi fel care sunt si estetice si utile.

 • Cabluri de alimentare si alte cabluri

  Tehnologia pe care o cumparam se schimba rapid chiar de la un an la altul. Acel morman de cabluri de alimentare, incarcatoare de telefoane si alte cabluri sunt total inutile. Totusi, acestea sunt daunatoare mediului deci ca sa le arunci mai intai gaseste in apropiere un punct de reciclare a electronicelor.Votează:
1 1 1 1 1