Ce ar fi bine să ai în casă în caz de urgență

Dacă ne uităm în jurul nostru și nu suntem total rupți de realitate ne dam seama că se pot întâmpla o mulțime de evenimente neașteptate (chiar și așteptate) și atunci... de ce să nu avem câteva lucruri laîndemână acasă? Oare să fie ideea că "nu o să mi se întample mie"? sau poate că suntem paralizați de frică și nu vrem să ne gândim la ce se poate întâmpla? Ni se pare mult mai ușor să ne urcăm în mașină și să mergem la magazin după provizii dar dacă, dintr-un anumit motiv (criză economică, zăpadă, furtună, până de curent generalizată) nu poți să ajungi la magazin imediat? Nu te-ai simți mai bine dacă ai avea deja cateva provizii in casă?

Continue Reading

60 de sfaturi și trucuri pentru organizarea casei

Organizarea și editarea întregii case este un proces de durată mai ales când ai deja o mulțime de lucruri de care ai sau nu nevoie. Menținerea unei case ordonate și organizare e un efort conștient continuu dar care cu timpul va deveni un reflex. Am strâns aici câteva sfaturi și trucuri care să te ajute să păstrezi cât mai eficient numai lucrurile utile și plăcute.

Continue Reading

Cum să creezi o trusă de prim ajutor pentru acasă

Micile accidente și urgențele pot apărea oricând și la oricine, așa că e important să fii pregătită și cel mai simplu pas în acest sens este să ai acasă o trusă de prim ajutor bine aprovizionată. Sigur, poți să cumperi o trusă gata asamblată dar poate fi scumpă, conține unele lucruri de care nu ai nevoie și lipsesc multe lucruri care ar putea fi esențiale pentru familia ta.

Continue Reading

5 lucruri care iti ingreuneaza inutil bagajele de vacanta

Nu e nimic nou ca punem in bajaje lucruri total inutile pentru ca, nu e asa, nu stii cand vei avea nevoie de cizmele pentru vreme rece atunci cand te duci la mare. Adevarul e ca indiferent cat de bine ai organiza si impacheta hainele nu poti crea suficient spatiu pentru toate lucrurile pe care vrei sa le iei cu tine. Din fericire, unele lucruri "esentiale" in vacanta nu sunt chiar asa importante si iata cateva pe care poti sa le lasi acasa atunci cand pleci in vacanta.

Continue Reading

Reguli pentru a trai minimalist

A trai minimalist e o mare dilema in ziua de azi, suntem obisnuiti sa auzim in fieacare zi si oriunde: "mai mult, mai mult", dar vedem si oameni care se straduesc sa traiasca cu mai putin si sunt mai fericiti. Cum sa scapi de dezordine si sa pastrezi doar lucrurile esentiale? Va trebui sa faci compromisuri la stil pentru a putea trai minimalist? Raspundem la aceste intrebari si altele cu acest ghid.

Continue Reading

Intrebari utile pentru a-ti curata dulapul de haine

Sa arunci hainele pe care ai cheltuit bani munciti din greu de tine nu e usor de facut. In primul rand nu te gandi doar ca arunci. Vei reusi sa sortezi mai repede daca te bazezi pe intuitie si nu ramai prinsa in analize amanuntite. Uite cateva intrebari care te vor face sa te mobilizezi si sa sortezi rapid continutul intregului dulap.

Continue Reading