Ce ar fi bine să ai în casă în caz de urgență

Dacă ne uităm în jurul nostru și nu suntem total rupți de realitate ne dam seama că se pot întâmpla o mulțime de evenimente neașteptate (chiar și așteptate) și atunci... de ce să nu avem câteva lucruri laîndemână acasă? Oare să fie ideea că "nu o să mi se întample mie"? sau poate că suntem paralizați de frică și nu vrem să ne gândim la ce se poate întâmpla? Ni se pare mult mai ușor să ne urcăm în mașină și să mergem la magazin după provizii dar dacă, dintr-un anumit motiv (criză economică, zăpadă, furtună, până de curent generalizată) nu poți să ajungi la magazin imediat? Nu te-ai simți mai bine dacă ai avea deja cateva provizii in casă?

Continue Reading

60 de sfaturi și trucuri pentru organizarea casei

Organizarea și editarea întregii case este un proces de durată mai ales când ai deja o mulțime de lucruri de care ai sau nu nevoie. Menținerea unei case ordonate și organizare e un efort conștient continuu dar care cu timpul va deveni un reflex. Am strâns aici câteva sfaturi și trucuri care să te ajute să păstrezi cât mai eficient numai lucrurile utile și plăcute.

Continue Reading

Cum să creezi o trusă de prim ajutor pentru acasă

Micile accidente și urgențele pot apărea oricând și la oricine, așa că e important să fii pregătită și cel mai simplu pas în acest sens este să ai acasă o trusă de prim ajutor bine aprovizionată. Sigur, poți să cumperi o trusă gata asamblată dar poate fi scumpă, conține unele lucruri de care nu ai nevoie și lipsesc multe lucruri care ar putea fi esențiale pentru familia ta.

Continue Reading

5 lucruri care iti ingreuneaza inutil bagajele de vacanta

Nu e nimic nou că punem în bajaje lucruri total inutile pentru că, nu e așa, nu știi când vei avea nevoie de cizmele pentru vreme rece atunci când te duci la mare. Adevărul e că indiferent cât de bine ai organiza și împacheta hainele nu poți crea suficient spațiu pentru toate lucrurile pe care vrei să le iei cu tine. Din fericire, unele lucruri "esențiale" în vacanță nu sunt chiar așa importante și poti să le lași acasă.

Continue Reading

Reguli pentru a trăi minimalist

A trăi minimalist e o mare dilemă în ziua de azi, suntem obișnuiți să auzim în fieacare zi și oriunde: "mai mult, mai mult", dar vedem și oameni care se străduesc să traiască cu mai puțin și sunt mai fericiți. Cum să scapi de dezordine și să păstrezi doar lucrurile esențiale? Va trebui să faci compromisuri la stil pentru a putea trăi minimalist?

Continue Reading

Întrebări utile pentru a-ți curăța dulapul de haine

Să arunci hainele pe care ai cheltuit bani munciți din greu nu e usor de facut, dar în primul rând nu te gândi doar că arunci. Vei reuși să sortezi mai repede garderoba dacă te bazezi pe intuiție și nu rămâi prinsă în analize amănunțite. Uite câteva întrebări care te vor face să te mobilizezi și să sortezi rapid conținutul întregului dulap.

Continue Reading