11 secrete ale curateniei rapide spuse de cameriste

Cameristele de hotel stiu cel mai bine cum se face curatenia rapida si eficienta. Ele au experienta si foarte multe sfaturi care te pot ajuta acasa.

 • 1. Curata dezordinea prima

  Arunca gunoiul, scoate asternuturile, ordoneaza lucrurile care nu sunt la locul lor si pune in cosul de rufe toate hainele murdare atarnate prin dormitor. In baie scoate prosoapele, covoarele de baie, sticlele de sampon etc. Astfel vei elimina tentatia de a sterge sub ele si de a le pune la loc pe suprafetele ude, ceea ce creaza urme.

 • 2. Ele prefera carpele de microfibra - dar pot avea si substitute pentru ele.

  Secretul stergerii prafului eficient este o carpa adecvata carpele de microfibra sunt cele mai bune. Daca nu ai una poti folosi una din bumbac 100% - un tricou vechi sau o fata de perna veche - umezita putin. Nu folosi prosoape sau carpe de poliester - acestea pot crea mai mult praf.

 • 3. Ele stiu ca secretul de a face patul rapid este in etichete

  A face un pat mai mare decat unul de o persoana poate fi consumatoare de timp: Nu conteaza din ce colt incepi realizezi ca ai pus latura lunga a cerceafului pe latura scurta a patului. Secretul este "Eticheta este intoteauna la picioare". Sau poti face un semn care sa idice unul din colturi de exemplu dreapta jos.

 • 4. Scutura draperiile intre spalari

  Particulele de praf vor continua sa circule prin camera daca nu scutruri si draperiile. Cea mai buna metoda este sa le lovesti cu un prosop de maini. Se pare ca un prosop de dimensiunea asta este suficient de greu ca sa aiba efectul dorit asupra draperiilor dar suficient de usor ca sa nu te doara mana. Unealta de la aspirator pentru curatarea draperiilor nu este foarte eficienta deci mai bine scutura praful pe jos dupa care il aspiri.

 • 5. Dau cu matura sau cu aspiratorul inainte sa dea cu mopul

  Intotdeauna aspira sau matura inainte de a da cu mopul pentru ca nu vrei parul ud pe jos care e dificil de indepartat. Cand vine momentul sa dai cu mopul incepe din capatul cel mai indepartat si indreaptate catre usa.

 • 6. Curata baia ultima

  Cel mai bine e sa incepi din dormitor pentru a minimiza transferul de microbi.

 • 7. Stiu ca produsele de curatat au nevoie de timp pentru a avea efect

  Lasa produsele de curatat sa faca treaba pentru tine. Pulverizaza cu detrdent pe peretii dusului, toaletei si lasa ca produsele sa actioneze cateva minute. Foloseste timpul acesta pentru a curata oglinzile, ferestrele si orice altceva ce este in camera. Apoi intoarcete si spala mai usor suprafelele.

 • 8. Aspira in sens invers decat ai fost invatata

  Mama probabil ca ti-a spus sa incepi din cea mai indepartata parte a cemerei si sa te indrepti catre usa. Cameristele aspira de la intrerea in camera pe zonele de trafic intens si cand ajung in cel mai indepartat colt al camerei se intorc si aspira toata camera. Astfel zonele de trafic intens sunt aspirate de doua ori.

 • 9. Solutia de curatat favorita este otetul

  Intr-un pulverizator pune o parte otet si trei parti apa. Aceasta solutie curata pana si rezidurile de la alte solutii de curatat.

 • 10. Au tot timpul la indemana o periuta de dinti

  Sigur nu e nevoie sa cureti toata casa cu o periuta de dinti dar sunt locuri in care vei avea nevoie de ea mai ales in baie de exemplu in jurul robinetilor.

 • 11. Au toate ustensilele in acelasi loc

  Cameristele au toate ustensilele de care au nevoie in carucioare. Tu nu ai nevoie de un carucior dar poti avea o versiune in miniatura flolosind o galeata sau o lada de plastic in care sa ai la indemana toate solutiile de curatat, carpele, periile etc. Daca ai totul laindemana vei termina mai repede de curatat in plus il poti pune in debara si il scoti la nevoie.


Votează:
5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)