Cum se curata toate tipurile de incaltaminte

Ne spalam hainele regulat pentru ca le purtam in fiecare zi, dar pantofii nu ne obosim sa-i curatam prea des. Evident nu trebuie spalati de fiecare data cand ii purtam dar o data la 3 - 4 luni sau cand sunt murdari, curatarea lor este necesara.

Modalitatea de curatare a pantofiilor depinde de material.

 • Pantofii de sport

  Pentru petele de pe pantofii sport foloseste pasta de dintii. Pune putina pasta de dinti pe o periuta veche si freaca locurile murdare, asigurate ca freci bine si marginile apoi sterge. Pentru a curata intregul pantof fa o pasta din otet si bicarbonat de sodiu si aplic-o folosind o periuta, apoi clateste-i cu apa.

 • Pantofii cu toc

  Pantofii cu toc poti fi curatati usor. Probabil nu sunt cei mai buni candidati pentru a-i spala cu apa si sapun asa cum ai faci cu converse-ii, dar curatarea petelor este usoara. Pentru curatarea petelor poate fi folosita pudra de creta, freaca creta peste pata apoi pune pantofii in asa fel incat sa fie absorbita de pantof. Dupa 5-10 minute, poti sa stergi excesul de pudra care nu mai este utila. Curatarea intregului pantof se face cu abur timp de cateva minute, apoi il stergi cu o carpa uscata si il lasi sa se usuce.

 • Slapi/crocs

  Pantofii din silicon sau cauciuc sunt cei mai usor de curatat. Daca sunt foarte murdari poti sa ii inmoi in apa cu sapun si apoi freca-i cu o periuta pana cand nu mai raman pete. Poti folosi deasemenea o pasta de bicarbonat de sodiu aplicata cu un burete pentru a indeparta murdaria.

 • Balerini si alte incaltari din material textil

  Balerinii, sau alte incaltari din material textil, pot fi lasati 30 minute in apa cu sapun si putin suc de lamaie, apoi freaca-i cu o periuta pentru a indeparta murdaria.

  Incaltarile din piele intoarsa poti fi curatati numai in locurile unde au pete pentru ca apa ii va intari. Fa o pasta din bicarbonat de sodiu si lamaie si freaca pata folosind o periuta de dinti. Pentru petele incapatanate freaca pata cu un sapun solid, apoi sterge-i cu o carpa umeda si lasa-i sa se usuce la umbra.

 • Pantofii de ocazie/de lux

  Sunt unii pantofi pe care nu ii folosi in fiecare zi: pantofii cu paiete sau pantofii cu broderii, acestia au nevoie de curatare profesionala datorita materialului si detaliilor. Pentru petele mici foloseste un sapun solid si suc de lamaie. Pentru petele de grasime, foloseste metoda cu creta.


Votează:
5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)