9 lucruri pe care probabil nu le cureți suficient

Când vine vorba de curățat, blaturile din bucătărie și chiuveta din baie sunt destul de lustruite. Dar cum rămâne cu restul casei? Dacă ai o rutină săptămânală de curățenie cel mai probabil aceasta nu se schimbă niciodată și așa scapi din vedere unele zone din casă care rămân neatinse. Data viitoare când îți pui mănușile de menaj spală sau șterge și aceste locuri.

Continue Reading

Cum să faci ca în casă să miroase plăcut

Iți place mirosul de prăjituri proaspăt scoase din cuptor, cel de coji de portocale sau mirosul unei cafenele și ai vrea ca și casa ta să aibă asemenea arome care te acaparează și te fac să te simți bine.

Continue Reading

10 utilizări ale bicarbonatului de sodiu ca agent de curățare ecologic

Bicarbonatul de sodiu este un produs foarte versatil, pe lângă rolul esențial în prepararea prăjiturilor este și un agent de curățare excelent. Nu trebuie să mai cumperi o mulțime de substanțe chimice, un costum de protecție, o masca de gaze și mănuși pentru a avea o casă curată, bicarbonatul este biodegradabil, nu este toxic nici pentru copii și nici pentru animalele de companie și bonus este ușor abraziv. Este în special eficient în bucătărie și baie, în mare parte pentru calitatea sa de a absorbi mirosurile.

Continue Reading

Lucruri pe care să le arunci la curățenia de primavară

Sortarea puloverelor,a hainelor groase și curățarea temeinică a căzii este doar începutul unei adevărate curățenii de primavară. Totuși trebuie să faci mai mult pentru a mai rezolva din dezordinea acumulată în ultimul an, și asta înseamnă să scapi de toate lucrurile mărunte care stau aruncate peste tot, care ocupă spațiu și colectează praf. Gândește te la umerașele de curățătorie, la cablurile de alimentare vechi și încurcate în spatele televizorului sau la felicitarile de Crăciun.

Continue Reading

Cum se curata toate tipurile de incaltaminte

Ne spălăm hainele regulat pentru că le purtăm în fiecare zi, dar pantofii nu ne obosim să-i curățăm prea des. Evident nu trebuie spalați de fiecare dată când îi purtăm dar o dată la 3 - 4 luni sau când sunt murdari, curatarea lor este necesară.

Continue Reading

Cat de des se spala textilele din casa

Studiile arata ca majoritatea oamenilor isi spala asternuturile dupa 10 - 14 zile dar sunt unii care le schimba dupa 3 sau chiar 4 saptamani. Eek! Asa ca un ghid despre cat de des trebuie spalate anumite lucruri pare util.

Continue Reading

3 modalitati simple sa faci ca pantofii sa nu mai fie mirositori

Pantofii urat mirositori  sunt o problema jenanta, sa nu care cumva sa ajungi la cineva acasa si sa ti se ceara sa-ti lasi pantofii la usa. Cauzele acestei stuatii neplacute sunt bacteriile, transpiratia si alte probbleme ale piciorului. Pentru a combate aceasta problema jenanta cea mai buna varianta e sa o previi. Iata cateva trucuri simple la care poti apela pentru ca pantofii tai sa nu aiba un miros neplacut.

Continue Reading

Cum si cat de des trebuie sa cuteti electronicele

Probabil ca atingi tableta, tastatura computerului si telecomanda mai des decat orice alt obiect din casa. Stii ca telefonul tau gazduieste de 18 ori mai multi germeni decat butonul de la toaleta? Eek! Foloseste acest ghid sa cureti electronicele in siguranta.

Continue Reading