Lucky Bamboo - sfaturi de creștere și îngrijire

O să te surprindă dar Lacky Bamboo nu este un bambus așa cum sugerează numele ci un crin tropical de apă. În Feng Shui și în multe țări din Asia este considerat că aduce noroc și bunăstare astfel că este o plantă foarte populară și dăruită în multe ocazii.

Continue Reading

9 lucruri pe care probabil nu le cureți suficient

Când vine vorba de curățat, blaturile din bucătărie și chiuveta din baie sunt destul de lustruite. Dar cum rămâne cu restul casei? Dacă ai o rutină săptămânală de curățenie cel mai probabil aceasta nu se schimbă niciodată și așa scapi din vedere unele zone din casă care rămân neatinse. Data viitoare când îți pui mănușile de menaj spală sau șterge și aceste locuri.

Continue Reading

Cum să creezi o trusă de prim ajutor pentru acasă

Micile accidente și urgențele pot apărea oricând și la oricine, așa că e important să fii pregătită și cel mai simplu pas în acest sens este să ai acasă o trusă de prim ajutor bine aprovizionată. Sigur, poți să cumperi o trusă gata asamblată dar poate fi scumpă, conține unele lucruri de care nu ai nevoie și lipsesc multe lucruri care ar putea fi esențiale pentru familia ta.

Continue Reading

Cum să faci ca în casă să miroase plăcut

Iți place mirosul de prăjituri proaspăt scoase din cuptor, cel de coji de portocale sau mirosul unei cafenele și ai vrea ca și casa ta să aibă asemenea arome care te acaparează și te fac să te simți bine.

Continue Reading

Cum să faci curățenia de primăvară în finanțele personale

Pentru a-ți pune ”casa” financiară în ordine trebuie să-ți organizezi munții de documente, lucru mai ușor de zis decât de făcut. Știi că tradiția curățeniei de primăvară datează de mult dar acum ar fi bine să o aplici și la munții de înregistrări financiare - fie că sunt pe suport de hârtie sau electronic - care s-au acumulat în viața ta.

Continue Reading

Lucruri pe care să le arunci la curățenia de primavară

Sortarea puloverelor,a hainelor groase și curățarea temeinică a căzii este doar începutul unei adevărate curățenii de primavară. Totuși trebuie să faci mai mult pentru a mai rezolva din dezordinea acumulată în ultimul an, și asta înseamnă să scapi de toate lucrurile mărunte care stau aruncate peste tot, care ocupă spațiu și colectează praf. Gândește te la umerașele de curățătorie, la cablurile de alimentare vechi și încurcate în spatele televizorului sau la felicitarile de Crăciun.

Continue Reading

Cum se curăță toate tipurile de încălțăminte

Ne spălăm hainele regulat pentru că le purtăm în fiecare zi, dar pantofii nu ne obosim să-i curățăm prea des. Evident nu trebuie spalați de fiecare dată când îi purtăm dar o dată la 3 - 4 luni sau când sunt murdari, curatarea lor este necesară.

Continue Reading

Plante periculoase pentru copii și animale de companie

Atunci când vrem să cumpărăm o plantă decorativă ne gândim, de cele mai multe ori, la modul în care se va integra în decorul casei (sau cât de bine dă pe instagram), dar e simplu să scapi din vedere că unele dintre cele mai populare plante pot fi periculoase pentru copii și animalele de companie.

Continue Reading

Cum poți face bugetarea împreună cu copiii

Subiectele legate de bani și buget sunt din păcate taboo în multe familii. Acum, când oamenii nu au nici o problemă să discute pe rețelele de socializare lucruri ce erau cândva detalii rușinoase și personale din viața amoroasă, încă îi apucă groaza când sunt intrebați despre viața financiară "Asta e prea personal!".

Continue Reading

Cum să-ți planifici meniul de urgență

Pe langă fondul de urgență pe care trebuie să îl ai pus deoparte, meniu de urgență este un element important din planul tău în caz că, din orice motiv, veniturile tale se reduc substanțial pentru o perioadă de timp.

Continue Reading

Cât de des se spală textilele din casă

Studiile arată că majoritatea oamenilor își spală așternuturile după 10 - 14 zile, dar sunt unii care le schimbă după 3 sau chiar 4 săptămâni. Eek! Așa că un ghid despre cât de des trebuie spălate anumite lucruri pare util.

Continue Reading

5 lucruri care iti ingreuneaza inutil bagajele de vacanta

Nu e nimic nou că punem în bajaje lucruri total inutile pentru că, nu e așa, nu știi când vei avea nevoie de cizmele pentru vreme rece atunci când te duci la mare. Adevărul e că indiferent cât de bine ai organiza și împacheta hainele nu poți crea suficient spațiu pentru toate lucrurile pe care vrei să le iei cu tine. Din fericire, unele lucruri "esențiale" în vacanță nu sunt chiar așa importante și poti să le lași acasă.

Continue Reading

Reguli pentru a trăi minimalist

A trăi minimalist e o mare dilemă în ziua de azi, suntem obișnuiți să auzim în fieacare zi și oriunde: "mai mult, mai mult", dar vedem și oameni care se străduesc să traiască cu mai puțin și sunt mai fericiți. Cum să scapi de dezordine și să păstrezi doar lucrurile esențiale? Va trebui să faci compromisuri la stil pentru a putea trăi minimalist?

Continue Reading

Cum să-ți aprovizionezi cămara

O modalitate de a face economii de timp și bani este să cumperi cantități mai mari de alimente sau alte produse necesare în casă atunci când prețul acestora este avantajos. Atunci când cumperi cantități mai mari, mai ales la alimente, exista riscul ca acestea să se transforme în risipă dacă nu le consumi până când expiră deci trebuie să ai un plan clar pentru a-ți aproviziona cămara eficient. Iată câteva principii care te vor ajuta.

Continue Reading

Secretele prosperității

Toți știm pe cineva ca Paul, colegul care vine la servici cu autobuzul își aduce mâncarea de acasă dar care are o casă de vacanță. Sau familia Popescu care are o casă ca a ta dar nu au fost nevoiți să facă un credit pentru mașina. Ei sunt bogații invizibili. Cum au ajuns aici? E adevarat că uneori banii vin din moșteniri sau alte evenimente norocoase, dar în cele mai multe dintre cazuri sunt rezultatul cumpătării și a alegerilor înțelepte. Calea aleasă de ei te poate conduce și pe tine către siguranța și prosperitatea financiară.

Continue Reading

Cum să faci ca pantofii să nu mai fie mirositori

Pantofii urât mirositori sunt o problemă jenantă.Să nu care cumva să ajungi la cineva acasă și să ti se ceară să-ți lași pantofii la ușă. Cauzele acestei stuații neplăcute sunt bacteriile, transpirația și alte probleme ale piciorului. Pentru a combate aceasta situație cea mai bună variantă e să o previi. Ce poți face pentru ca pantofii tăi să nu aibă un miros neplăcut.

Continue Reading

Întrebări utile pentru a-ți curăța dulapul de haine

Să arunci hainele pe care ai cheltuit bani munciți din greu nu e usor de facut, dar în primul rând nu te gândi doar că arunci. Vei reuși să sortezi mai repede garderoba dacă te bazezi pe intuiție și nu rămâi prinsă în analize amănunțite. Uite câteva întrebări care te vor face să te mobilizezi și să sortezi rapid conținutul întregului dulap.

Continue Reading

Cum să reziști tentației de a cheltui

Deși vrei să economisești mai mult sau vrei să scapi de datorii mai repede, întotdeauna reușești să găsești o scuză pentru a cumpăra lucruri de care nu ai nevoie și a căror achiziție, în general, o regreți câteva zile mai târziu.

Continue Reading

Bugetul - 10 lucruri pe care trebuie să le știi

Bugetarea te poate intimida dar nu este complicată. Nu are foarte mare importanță cum o faci (pe hartie, pe calculator sau utilizând o aplicație) ci modul în care cheltuiești, si pentru a ști cum stai cu banii ai nevoie de un instrument care să-ți spună cât câștigi și cât cheltuiești.

Continue Reading

Cum și cât de des trebuie să cureți electronicele

Probabil că atingi tableta, tastatura computerului și telecomanda mai des decât orice alt obiect din casă. Știi că telefonul tău găzduiește de 18 ori mai mulți microbi decât butonul de la toaletă? Eek! Foloseste acest ghid pentru a-ți curăța electronicele în siguranță.

Continue Reading