Atunci când vrem să cumpărăm o plantă decorativă ne gândim, de cele mai multe ori, la modul în care se va integra în decorul casei (sau cât de bine dă pe instagram), dar e simplu să scapi din vedere că unele dintre cele mai populare plante pot fi periculoase pentru copii și animalele de companie.

Aceasta nu este o listă completă, ci una cu cele mai întâlnite plante potențial periculoase pentru sănătatea familiei tale.

1. Crinul păcii

Crinul păcii e frumos dar, ca majoritatea crinilor, este otrăvitor pentru oameni și animale. Ingerarea lui poate avea ca efect: iritarea gurii, limbii și a buzelor și senzația de arsură, vărsături, dificultăți la înghițire.

2. Aloe Vera

Deși gelul din frunzele de Aloe este bun pentru tot felul de probleme dermatologice și este considerat comestibil, atât cățeii cât și pisicile nu ar fi bine să le roadă iar copii să atingă frunzele mai ales din cauza țepilor. În cazul ingerării la animale simptomele pot fi: letargie, vărsături și diaree.

3. Limba soacrei

Ne place aspectul acestei plante, dar dacă este inghițita poate cauza greață, vărsături și diaree.

4. Begonia

Nu te lăsa păcălita de aspectul frunzelor begoniei, atunci cănd sunt ingerate de animalele de companie pot avea ca efect vărsături și salivare excesivă. Partea cea mai toxica se află în pământ si ingerarea ei poate duce la blocaj renal.

5. Pasărea paradisului

'

Această plantă tropicală, atunci cand e inghițită de animale duce la amețeli, greață și vărsături. A nu se confunda cu Caesalpinia sau Poinciana Gilliesii care e cunoscuta tot ca Pasărea Paradisului dar este mult mai toxică.

6. Dieffenbachia

Daca ai un copil sau un animăluț curios ținei departe de această plantă pentru că poate cauza dureri și unflarea gurii, limbi și buzelor, salivare excesivă, vărsături și dificultăți la înghițire.

7. Aglaonema

Animalele vor regreta rapid că au mancat din aceasta plantă după ce testează unflarea gurii și a limbii și dificultate la înghițire, salivare excesivă.

8. Arborele de jad

Atunci când este ingerată această plantă poate duce la: vărsături, letargie, agresiune sau depresie.

9. Dracaena

Majoritatea simptomelor raportate în cazul ingerarii de către animale sunt pobleme la stomac - varsături (ocazional cu sange) dar au fost raportate și cazuri de depresie severă, anorexie, salivare excesivă și dilatarea pupilelor la pisici.


ARTICOLE SIMILARE