Cum sa-ti planifici meniul de urgenta

Pe langa fondul de urgenta pe care trebuie sa il ai pus deoparte, meniu de urgenta este un element important din planul tau in caz ca, din orice motiv, veniturile tale se reduc substantial pentru o perioada de timp.

Continue Reading

Cum sa-ti aprovizionezi camara

O modalitate de a face economii de timp si bani este sa cumperi cantitati mai mari de alimente sau alte produse necesare in casa atunci cand pretul acestora este avantajos. Atunci cand cumpari cantitati mai mari, mai ales la alimente, exista riscul ca acestea sa se transforme in risipa daca nu le consumi pana cand expira deci trebuie sa ai un plan clar pentru a-ti aproviziona camara eficient. Iata cateva sfaturi care te vor ajuta.

Continue Reading

Secretele prosperitatii

Toti stim pe cineva ca Paul, colegul care vine la servici cu autobuzul isi aduce mancarea de acasa dar care de are o casa de vacanta. Sau familia Popescu care are o casa ca a ta dar nu au fost nevoiti sa faca un credit pentru masina. Ei sunt bogatii invizibili. Cum au ajuns aici? E adevarat ca uneori banii vin din mosteniri sau alte evenimente norocoase, dar in cele mai multe dintre cazuri sunt rezultatul cumpatarii si alegerilor intelepte.
Calea aleasa de ei te poate conduce si pe tine catre siguranta si prosperitatea financiara.

Continue Reading

Cum sa rezisti tentatiei de a cheltui

Desi vrei sa economisesti mai mult sau vrei sa scapi de datorii mai repede, intotdeauna reusesti sa gasesti o scuza pentru a cumpata lucruri de care nu ai nevoie si a caror achizitie in general o regreti cateva zile mai tarziu.

Continue Reading

Bugetul - 10 lucruri pe care trebuie sa le stii

Bugetarea te poate intimida dar nu este complicata. Nu are foarte mare importanta cum o faci ci modul in care cheltuiesti, si pentru a sti cum stai cu banii ai nevoie de un instrument care sa-ti spuna cat castigi si cat cheltuiesti.

Continue Reading