De ce și cum să economisești în timpul pandemiei

Chiar dacă a trecut ceva timp de la începutul pandemiei și trăim cu speranța că se va termina curând, multe lucruri nu vor mai fi la fel după ce va trece situația de criză. Și poate că nici nu vei mai vrea să te întorci la unele din vechile obiceiuri și vei vrea să le înlocuiești cu altele noi. Unul din aceste obiceiuri noi este - economisirea care te va ajuta, de exemplu, să iți permiți vacanțele pe care le dorești.

Continue Reading

Cum să faci curățenia de primăvară în finanțele personale

Pentru a-ți pune ”casa” financiară în ordine trebuie să-ți organizezi munții de documente, lucru mai ușor de zis decât de făcut. Știi că tradiția curățeniei de primăvară datează de mult dar acum ar fi bine să o aplici și la munții de înregistrări financiare - fie că sunt pe suport de hârtie sau electronic - care s-au acumulat în viața ta.

Continue Reading

Cum sa reduci cheltuielile cu cadourile de Craciun

Nu trebuie sa fii un Grinch ca sa economisesti putin chiar si la cadourile de Craciun. Sarbatorile pot fi un camp minat social, sunt atatea emotii si asteptari legate de cadouri incat, ca sa nu riscam sa ofensam pe cineva, uneori exageram si ajungem sa avem o lista aproape la fel de lunga cu cea a lui Mos Craciun.

Continue Reading

Cum poti face bugetarea impreuna cu copiii

Subiectele legate de bani si buget sunt din pacate taboo in multe familii. Acum, cand oamenii nu au nici o problema sa discute pe retelele de socializare lucruri ce erau candva detalii rusinoase si personale din viata amoroasa, inca ii apuca groaza cand sunt intrebati despre viata financiara "Asta e prea personal!".

Continue Reading

Cum sa-ti planifici meniul de urgenta

Pe langa fondul de urgenta pe care trebuie sa il ai pus deoparte, meniu de urgenta este un element important din planul tau in caz ca, din orice motiv, veniturile tale se reduc substantial pentru o perioada de timp.

Continue Reading

Cum să-ți aprovizionezi cămara

O modalitate de a face economii de timp și bani este să cumperi cantități mai mari de alimente sau alte produse necesare în casă atunci când prețul acestora este avantajos. Atunci când cumperi cantități mai mari, mai ales la alimente, exista riscul ca acestea să se transforme în risipă dacă nu le consumi până când expiră deci trebuie să ai un plan clar pentru a-ți aproviziona camara eficient. Iată câteva principii care te vor ajuta.

Continue Reading

Secretele prosperitatii

Toti stim pe cineva ca Paul, colegul care vine la servici cu autobuzul isi aduce mancarea de acasa dar care de are o casa de vacanta. Sau familia Popescu care are o casa ca a ta dar nu au fost nevoiti sa faca un credit pentru masina. Ei sunt bogatii invizibili. Cum au ajuns aici? E adevarat ca uneori banii vin din mosteniri sau alte evenimente norocoase, dar in cele mai multe dintre cazuri sunt rezultatul cumpatarii si alegerilor intelepte.
Calea aleasa de ei te poate conduce si pe tine catre siguranta si prosperitatea financiara.

Continue Reading

Cum sa rezisti tentatiei de a cheltui

Desi vrei sa economisesti mai mult sau vrei sa scapi de datorii mai repede, intotdeauna reusesti sa gasesti o scuza pentru a cumpata lucruri de care nu ai nevoie si a caror achizitie in general o regreti cateva zile mai tarziu.

Continue Reading

Bugetul - 10 lucruri pe care trebuie sa le stii

Bugetarea te poate intimida dar nu este complicata. Nu are foarte mare importanta cum o faci ci modul in care cheltuiesti, si pentru a sti cum stai cu banii ai nevoie de un instrument care sa-ti spuna cat castigi si cat cheltuiesti.

Continue Reading