De ce și cum să economisești în timpul pandemiei

Chiar dacă a trecut ceva timp de la începutul pandemiei și trăim cu speranța că se va termina curând, multe lucruri nu vor mai fi la fel după ce va trece situația de criză. Și poate că nici nu vei mai vrea să te întorci la unele din vechile obiceiuri și vei vrea să le înlocuiești cu altele noi. Unul din aceste obiceiuri noi este - economisirea care te va ajuta, de exemplu, să iți permiți vacanțele pe care le dorești.

Continue Reading

Cum să faci curățenia de primăvară în finanțele personale

Pentru a-ți pune ”casa” financiară în ordine trebuie să-ți organizezi munții de documente, lucru mai ușor de zis decât de făcut. Știi că tradiția curățeniei de primăvară datează de mult dar acum ar fi bine să o aplici și la munții de înregistrări financiare - fie că sunt pe suport de hârtie sau electronic - care s-au acumulat în viața ta.

Continue Reading

Cum să reduci cheltuielile cu cadourile de Crăciun

Nu trebuie să fii un Grinch ca să economisești puțin chiar și la cadourile de Crăciun. Sărbătorile pot fi un câmp minat social, sunt atâtea emoții și așteptări legate de cadouri încât, ca să nu riscăm să ofensăm pe cineva, uneori exagerăm și ajungem să avem o listă aproape la fel de lungă cu cea a lui Moș Crăciun.

Continue Reading

Cum poți face bugetarea împreună cu copiii

Subiectele legate de bani și buget sunt din păcate taboo în multe familii. Acum, când oamenii nu au nici o problemă să discute pe rețelele de socializare lucruri ce erau cândva detalii rușinoase și personale din viața amoroasă, încă îi apucă groaza când sunt intrebați despre viața financiară "Asta e prea personal!".

Continue Reading

Cum să-ți planifici meniul de urgență

Pe langă fondul de urgență pe care trebuie să îl ai pus deoparte, meniu de urgență este un element important din planul tău în caz că, din orice motiv, veniturile tale se reduc substanțial pentru o perioadă de timp.

Continue Reading

Cum să-ți aprovizionezi cămara

O modalitate de a face economii de timp și bani este să cumperi cantități mai mari de alimente sau alte produse necesare în casă atunci când prețul acestora este avantajos. Atunci când cumperi cantități mai mari, mai ales la alimente, exista riscul ca acestea să se transforme în risipă dacă nu le consumi până când expiră deci trebuie să ai un plan clar pentru a-ți aproviziona cămara eficient. Iată câteva principii care te vor ajuta.

Continue Reading

Secretele prosperității

Toți știm pe cineva ca Paul, colegul care vine la servici cu autobuzul își aduce mâncarea de acasă dar care are o casă de vacanță. Sau familia Popescu care are o casă ca a ta dar nu au fost nevoiți să facă un credit pentru mașina. Ei sunt bogații invizibili. Cum au ajuns aici? E adevarat că uneori banii vin din moșteniri sau alte evenimente norocoase, dar în cele mai multe dintre cazuri sunt rezultatul cumpătării și a alegerilor înțelepte. Calea aleasă de ei te poate conduce și pe tine către siguranța și prosperitatea financiară.

Continue Reading

Cum să reziști tentației de a cheltui

Deși vrei să economisești mai mult sau vrei să scapi de datorii mai repede, întotdeauna reușești să găsești o scuză pentru a cumpăra lucruri de care nu ai nevoie și a căror achiziție, în general, o regreți câteva zile mai târziu.

Continue Reading

Bugetul - 10 lucruri pe care trebuie să le știi

Bugetarea te poate intimida dar nu este complicată. Nu are foarte mare importanță cum o faci (pe hartie, pe calculator sau utilizând o aplicație) ci modul în care cheltuiești, si pentru a ști cum stai cu banii ai nevoie de un instrument care să-ți spună cât câștigi și cât cheltuiești.

Continue Reading