Cum sa-ti aprovizionezi camara

O modalitate de a face economii de timp si bani este sa cumperi cantitati mai mari de alimente sau alte produse necesare in casa atunci cand pretul acestora este avantajos. Atunci cand cumpari cantitati mai mari, mai ales la alimente, exista riscul ca acestea sa se transforme in risipa daca nu le consumi pana cand expira deci trebuie sa ai un plan clar pentru a-ti aproviziona camara eficient. Iata cateva sfaturi care te vor ajuta.

 • 1. Incepe cu un buget pentru lucrurile care vrei sa le cumperi in cantitati mai mari

  In unele saptamani alimentele te for costa mai putin decat in altele, deci e o idee buna sa pui surplusul de de bani ramas intr-un fond special pentru aprovizionarea camarii. Atunci cad vezi o oferta vei avea fondurile necesare pentru a profita de ea.

 • 2. Intotdeauna fa-ti stocuri din bunurile sau alimentele pe care le folosesti in mod uzual

  Daca iti faci stocuri din alimentele pe care nu le consumi in mod normal aproape sigur acestea le vei arunca. Daca este la oferta o alta marca dintr-un aliment pe care il consumi in mod normal, cumpara doar unul si testeaza-l, asigura-te ca iti place inaitne de a-ti face stocuri.

 • 3. Asigura-te ca produsele pe care le cumperi la oferte sunt cu adevarat mai ieftine

  In mod normal, dar nu intotdeauna, preturile la oferte sau la pachetele mai mari sunt mai mici decat cele pentru cantitatea standard. Sunt cazuri in care nu este asa deci cel mai simplu e sa iti faci un calcul rapid si sa vezi daca este o afacere buna sau nu.

 • 4. Nu iti face stocuri ca sa supravietuiesti celui de-al treilea Razboi Mondial

  Atunci cand cumperi pachete mai mari sau oferte nu inseamna ca trebuie sa cumperi cantitati imense de alimente sau hartie igienica. Inseamna sa cumperi cateva conserve in plus sau un pachet mai mare din alimentele pe care le consumi in mod normal atunci cand acestea sunt la un pret avantajos. Cumpara unul sau doua lucruri in plus in fiecare saptamana. De exemplu daca in mod normal cumperi o punga de fulgi de ovaz atunci cand sunt la reduceri cumpara doua.

 • 5. Aprovizioneaza-te atunci cand sunt reduceri

  Fii atenta la reducerile din supermarket si alte magazine pentru a cumpara mai multe atunci cand sunt reduceri. Daca vezi o oferta speciala la orez (si mananci in mod normal orez) cumapra o punga in plus de orez. Atunci cand te apropii de terminarea orezului cumparat fii atenta la alte oferte la orez si asa nu va trebui niciodata sa platesti pretul intreg. Supermarketurile nu sunt singurele locuri unde poti sa cumperi produsele reduse. La piata uneori poti gasi anumite produse la preturi mai mici de cele mai multe ori la finalul zilei.

 • 6. Congeleaza carnea si alte produse perisabile in portii

  Produsele perisabile trebuie congelate pentru a putea fi pastrate. Daca ai cumparat 1kg de carne si nu ai nevoie decat de 200g pentru a gati imediat, restul 800g de carne imparte-l in portii de cate 200g si congeleaza-le si cand ai nevoie decongelezi numai cantitatea de care ai nevoie.

 • 7. Fa cumparaturi in afara supermarketului

  Uneori poti gasi produse mai proaspete si mai ieftine la piata. Cauta produsele de sezon pe care apoi le poti congela sau din ele poti face conserve. Cu putina rabdare iti poti face usor propria dulceata sau zacusca sau salsa care vor fi mai ieftine (si mai sanatoase) decat cele pe care le poti cumpara de la supermarket.

 • 8. Ai grija cum le stochezi

  Pentru ca alimentele sunt perisabile, este important cum le stochezi pentru ca sa tina mai mult. Alimentele trebuie tinute in recipiente inchise ermetic intr-un loc racoros si intunecat pentru a tine deaunatorii departe. Verifica des alimentele din camara pentru a te asigura ca vor fi mancate inainte de a se strica. Pentru produsele non-alimentare e mai simplu doar trebuie sa le gasesti un loc sa le stochezi.

 • 9. Planificarea meniului cu ce ai in camara

  Partea cea mai buna a unei camari bine aprovizionate este ca poti sa-ti planifici meniul cu ce ai deja. Astfel atunci cand te duci la cumparaturi nu trebuie sa cumperi decat produsele proaspete si cele pentru care trebuie sa-ti refaci stocurile. Si chiar daca nu poti sau nu vrei sa te duci la cumparaturi vei avea intotdeauna ceva de mancare.


Votează:
1 1 1 1 1