Modalitati de a respira aer mai curat acasa

Vine primavara asa ca e timpul sa cureti aerul, la propriu. Urmeaza ghidul nostru pentru a-ti face casa sa straluceasca si aerul pe care il respiri mai curat.

 • 1. In fiecare zi - deschide geamul

  Cea mai simpla metoda de a imbunatati calitatea aerului este sa il lasi sa intre de afara. Asta actiune este foarte importanta mai ales atunci cand usuci rufe, faci dus, gatesti sau faci curatenie - chiar daca baia sau bucataria au sisteme de ventilatie care evacueaza direct afara. Daca ai numai hota cu recirculare lasa deschisa cea mai apropiata fereastra cat acestea functioneaza. Spala si degreseaza filtrele si plasele o data la 6 luni.

 • 2. De doua ori pe saptamana - sterge praful

  Umezeste carpa - moleculele de praf si apa din fericire se plac si pleaca impreuna. Pentru suprafetele de lemn foloseste o carpa de microfibra. Nu uita ramele de la geamuri si rafturile. Intotdeauna incepe de sus si termina cu suprafetele de jos. Pentru a putea curata mai repede adopta un stil minimalist, fara multe lucruri pe rafturi.

 • 3. De doua ori pe saptamana - spala prosoapele si covorasele

  Dupa fiecare utilizare lasa prosoapele sa se usuce (atunci cand sunt ude fac mucegai). Spala prosoapele o data la 3-4 zile si covoarasele de baie la 6-7 zile. Evita covorasele cu o fata de cauciuc pentru ca nu pot fi spalate asa des, foloseste mai bine - covorase de prosop.

 • 4. In fiecare saptamana - da cu mopul

  Cea mai simpla modalitate de a curata aerul este de a curata podaua. Gravitatia trage in jos particulele care apoi se ridica iar la cel mai mic curent de aer. Maturile curata firmiturile dar pentru a curata particulele iritante de praf trebuie sa folosesti mopul. Pentru a ajunge in locurile greu accesibile cu usurinta foloseste un mop cu coada articulata si care se poate spala in masina.

 • 5. In fiecare saptamana - aspira

  Pentru covoare si tapiterie foloseste aspiratorul cu un filtru HEPA asta va asigura ca 99% din praful aspirat nu se va intoarce inapoi in aer. Foloseste diferitele perii pentru carti si tapiterie apoi aspira pe jos. Covoarele dense atrag mai mult praf si au nevoie de cateva treceri cu aspiratorul pentru a se curata. Covoare mai putin dense sau parchetul fac sarcina mult mai usoara, si deasemenea daca ai o biblioteca cu geamuri de sticla nu vei avea rafturi expuse si scapi de aspirarea cartilor.

 • 6. In fiecare saptamana - spala lenjeria de pat

  Lenjeria atrage pielea moarta cat dormi si acarienii se hranesc cu ea. Acesti daunatori produc apoi reziduri care pot provoca alergii. Pentru a scapa de ei spala asternuturile si fetele de perna la temperatura ridicata. Tine pernele suplimentare in dulap si limiteaza pernele decorative. Acarienilor le place dormitorul si patul pentru ca e un mediu cald si umed deci foloseste un dezumidificator in dormitor.

 • 7. In fiecare sezon - spala pernele

  Prafului si acarienilor le place si continutul pernelor din fericire poti sa scapi de ambele cu ajutorul masinii de spalat. Pune cate doua perne in masina si spala-le o data cu detergent si o data fara. Pentru a nu trebui sa le speli mai des de o data la 6 luni foloseste huse anti acarieni.

 • 8. In fiecare sezon. - spala perdelele, darperiile si jaluzelele.

  Perdelele si draperiile sunt mari colectori de mizerie asa ca trebuie curatate regulat. Pentru a curata mai usor alege jaluzelele cu putine detalii atrag mai putin praf.


Votează:
1 1 1 1 1