4 lucruri pe care le fac oameni ordonati (dincolo de facutul patului)

Cine vrea sa fie ordonat? Nu e chiar asa complicat pe cat pare. Cei care isi mentin casa ordonata fara efort aplica doar niste reguli pe care tu le ignori.

 • O curatare usoara

  Oamenii ordonati nici nu se gandesc sa se duca la culcare daca au vase murdare in chiuveta. Ei stiu ca o ordonare rapida a lucrurilor care nu sunt la locul lor in fiecare seara, inainte de culcare, ii va ajuta sa aiba o dimineata ordonata. E mai usor daca tii dezordinea sub control in mod frecvent, atfel curatenia devine o activitate usoara si nu una neplacuta.

 • Gandesc in perspectiva

  Atuci cand ordonatii scot un lucru de la locul lui, il si pun la loc. Atunci cand intra pe usa si isi scot pantofii, ii pun in dulapul de pantofi, si nu ii lasa imprastiati prin hol. Ei stiu ca pana la urma trebuie sa ii puna la loc, deci ordonarea pe masura ce folosesti lucrurile pare usoara.

 • Utilizeaza un sistem de organizare

  Ai un sistem de organizare pe care il folosesti? Fa-ti unul si utilizeaza-l! Cheia in a fi ordonat este de a stabili conditiile de a fi ordonat. Asta inseamna un loc pentru lucrurile care care iti pot aglomera spatiul: corespondenta, hainele, ustensilele de bucatarie. Fiecare lucru are nevoie de un loc al sau, sau de un sistem de a-l rezolva. Apoi utilizand sistemul iti va fi mai usor de a mentine ordinea.

 • O activitate pe termen lung

  Atunci cand ordonatii vad ceva care trebuie rezolvat, rezolva. Poate observa ca robinetul de la baie e murdar, il sterg desi nu este "ziua in care curata baia". Daca vad cartile de pe raft rasturnate, le ridica. Au rezervate intervale de timp speciale pentru a face curatenie dar rezolva rapid dezordinea neprevazuta.


Votează:
1 1 1 1 1