Organizarea și editarea întregii case este un proces de durată mai ales când ai deja o mulțime de lucruri de care ai sau nu nevoie. Menținerea unei case ordonate și organizare e un efort conștient continuu dar care cu timpul va deveni un reflex. Am strâns aici câteva sfaturi și trucuri care să te ajute să păstrezi cât mai eficient numai lucrurile utile și plăcute.

1. Scanează-ți toate documentele și facturile (de care mai ai nevoie), păstrează-le fizic numai pe cele absolut necesare. Dacă adopți varianta asta investește și într-un sistem de backup pentru calculatorul tău.

2. Aruncă toate produsele de makeup vechi.

3. Dacă nu ai purtat o haină timp de 2 ani scapă de ea.

4. Machiazate mai repede dimineata așezând produsele folosite zilnic într-un anumit loc.

5. Dă drumul la muzică pentru a te ajuta să faci procesul de organizare mai distractiv.

6. Aruncă, vinde sau donează ceva pentru fiecare lucru nou pe care îl cumperi.

7. Pentru a te ajuta să rămâi motivată stabileste cu organizația unde vrei să donezi o dată la care să vină să ia lucrurile sau la care să le duci la sediul lor.

8. Descărcă versiunile electronice ale manualelor de utilizare și aruncă copiile fizice.

9. Rupe sau folosește o mașină de tocat hârtie pentru toate documentele pe care le arunci dar conțin: numere de cont, date de naștere, parole și pin-uri, semnături , cnp-uri, adrese, numere de telefon și adrese de e-mail.

10. Păstrează accesoriile de iarnă ca mănuși, caciuli și fulare în coșuri speciale la intrare.

11. Cere ajutorul unei prietene pentru o organizare mai eficientă. Esti mai obiectivă în sortarea lucrurilor altcuiva.

12. Ține un coș cu sneakers, cizme de ploaie și alte încălțări care fac dezordine la intrare dar nu le folosești zilnic.

13. Pentru a menține cât mai mult spațiu deschis stochează lucrurile pe verticală în loc de înăuntrul dulapurilor. Mobila mai puțin adâncă ocupă mai puțin spatiu.

14. Atunci când îți aranjezi dulapul pe culori unele lucruri nu mai sunt așa vizibile. Organizează-ți hainele pe secțiuni și ocazii.

15. Stochează-ți documentele importante într-o cutie rezistenta la foc.

16. În timp ce sortezi lucrurile de care nu ai nevoie probabil vei găsi și lucruri nedeschise. Transformă-le în cadouri pentru altcineva.

17. On obiectiv bun este să eliberezi suprafețele din casă (podeaua, mesele și blaturile) înainte de a te duce la culcare.

18. Nu îți umple casa și mai tare decât este deja cumpărând produse de stocare și cutii de oerganizare.

19. Organizează sacose pentru activitățile regulate, fie că e mersul pe bicicletă sau alte sporturi sau pentru plajă. Umplele cu lucruri ca sticla de apă, o geantă frigorifică mica, crema SPF, gustări etc astfel încât să nu trebuiască să cauți nimic înainte de a pleca.

20. La cuierul de la intrare stabilește un loc pentru fiecare membru al familiei.

21. Rafturile suspendate sunt foarte bune pentru camerele mici pentru că nu ocupă atat de mult spațiu ca dulapurile sau bibliotecile.

22. Dacă ai spațiu să-ți pui toate hainele pe umerașe atunci fă-o. Le vei purta mai mult dacă le vezi.

23. Înainte de a cumpăra ceva gândește-te dacă chiar îți trebuie, dacă nu ai deja ceva ce face același lucru și unde urmează sa îl stochezi.

24. Stochează cutiile de plastic pentru alimente într-o cutie de plastic mare. Pune cutia pe raftul de jos al dulapului astfel încât să poți trage cutia să iei ce ai nevoie și să o pui la locul ei.

25. În loc să îți aglomerezi marginea căzii cu șampoane și balsamuri folosește un cos pe care îl poti agăța de galeria perdelei de duș.

26. Dacă ai nevoie de ceva în care să îți pui toate sticlutele de ojă - folosește un raft pentru condimente.

27. Dacă întotdeauna îți cauți cheile sau alte lucruri mici dar esențiale - fă-ți un cos pentru pentru chei, portofel și încărcătorul de telefon.

28. Stochează bateriile într-o cutie de plastic cu capac.

29. Scapă de toate lucrurile care nu te fac să te simți bine. Înconjoară-te de lucruri care sunt importante și te fac fericită.

30. Pentru un loc de stat funcțional ia-ți un taburet cu spațiu de depozitare înăuntru.

31. Grupează lucrurile care au aceeași utilitate - stabilește spații speciale pentru produsele de papetărie, sau pentru documentele importante, cabluri și încărcătoare etc. așa vei ști clar unde să cauți un lucru.

32. Reevaluează conținutul sertarelor și al dulapurilor chiar ai nevoie de 20 de pulovere. De cât de multe perechi de blugi ai nevoie? Păstrează doar ceea ce porți acum.

33. Stochează produsele de curatenie într-un coș pe care poți să îl muți dintr-o cameră în alta atunci când faci curat.

34. Stochează hainele care nu sunt de sezon și pilotele în saci etans vidați. economisesti spatiu și sunt usor de depozitat sub pat sau în dulap.

35. Atunci când îți organizezi produsele de machiaj cheia este de a utiliza cutii mici transparente fără capac. Asta îți va permite să vezi ce e înăuntru și să ajungi ușor la ele. Deasemenea te ajută să refolosesti borcanele mici de sticlă pentru bețișoare de urechi sau dischete demachiante.

36. În dulapul de lenjerie de pat stochează seturile împreună în una din fețele de pernă pentru a găsi mai ușor ce ai nevoie pentru a face patul.

37. Dacă ai mai mult spațiu de miscare camera pare mai mare, asta este valabil în special în bucătărie. Pentru a o face să pară mai mare strânge aparatele pe cate nu le folosești de pe blaturi și organizează-ți colecția de cărți de bucate pe culori, vei fi surprinsă de cât de mare pare bucataria.

38. Stochează ustensilele de bucătărie după utilitate. De exemplu toate ustensilel pentru copt într-un sertar, cratițele și tigăile în altul, cuțitele și alte unelte de tăiat în alt loc.

39. Dacă cumperi pachete mari de produse alimentare transferă-le din cutiile lor exagerat de mari în borcane de sticlă mai mici care sunt mai ușor de stocat.

40. Stochează fixativul, gelurile și alte produse într-un coș sub chiuvetă în loc să ocupi loc pe marginea chiuvetei.

41. Dacă îți poți permite luxul unei menajere angajează una, nu trebuie să vină în fiecare săptămână dar o bună menajeră te poate ajuta să ai casa ordonată mereu.

42. Fă-ți patul în fiecare zi. Nu se vede că restul camerei e ordonată dacă patul nu e aranjat.

43. Stochează telecomenzile într-un coș decorativ pe măsuța din sufragerie.

44. Dacă nu o folosesti în fiecare zi nu o tine pe masă, birou sau blat la vedere.

45. Depozitează lucrurile pe care nu știi dacă să le păstrezi sau să le arunci într-o cutie. Aruncă lucrurile pe care nu le-ai folosit timp de un an.

46. În loc să îți lași revistele să se adune folosește o apicatie (ex: zinio) pentru a cumpara aceleași reviste în format digital.

47. Aruncă orice este stricat - fie ca e un ceas stricat sau o cămașă pătată, sunt mari șanse că nu vei avea timp să le repari.

48. Folosește rafturi ajustabile și nu fixe. Îți vor permite să ajustezi spatiul din dulap pe măsură ce nevoile tale evoluează.

49. Organizează-ți cămara după data de expirare. stabilește un raft pentru bunurile cate rezistă un an și un raft pentru cele care rezistă 2 ani.

50. Organizează câte o cameră înainte de a trece la alta. și deasemenea termină o zonă înainte de a trece la alta.

51. Pune lucrurile la locul lor imediat ce ai terminat cu ele. Știu e mai ușor de zis decât de făcut.

52. Un dulap cu rafturi deasupra tualetei adaugă o multime spațiu de depozitare suplimentar fără a ocupa prea mult loc.

53. Pe data de 1 a lunii următoare întoarce toate umerașele din dulap în același sens. După ce porți ceva pune umerasul în sensul celălalt. După șase luni donează tot ce e pe umerașele care au rămas neintoarse.

54. Ține cuțitele pe o fâșie magnetică deasupra chiuvetei pentru a economisi spațiu pe blat sau în sertare.

55. Cumpără-ți un aparat de etichetat. Ce folos că ai o mulțime de borcane pline cu produse dacă nu știi ce e în ele și când expiră.

56. Organizează-ți cablurile cu mici etichete.

57. Împăturește hainele după metoda Marie Kondo pentru a economisi spațiu și a minimiza șifonarea.

58. Pentru a maximiza spațiul de depozitare ia-ți un pat cu sertare sau ladă sub el.

59. Stochează produsele de tualetă pentru animalul de companie într-un coș și recompensele într-un borcan etichetat. Ține lesele într-un coș lângă ușă.

60. Alocă timp realist organizării minuțioase (minim 2 ore pe sesiune). Adevarata organizare presupune să încerci lucrurile și să treci printr-o mulțime de lucruri.