7 solutii la pretextele care te impiedica sa imblanzesti dezordinea

Nu poti incepe sa imblanzesti dezordinea inainte de a reusi sa renunti la scuzele care te impiedica sa actionezi. Iata solutiile la 7 din cele mai frecvente pretexte.

 • 1. Eforturile tale de organizare nu par sa aiba vreun rezultat.

  Evita oganizarea in zig zag. Nu vezi rezultatele pentru ca iti imprastii efortul in mai multe camere. Pentru rezultate vizibile lucreaza pe rand la cate o camera si in ea la cate o sectiune pe care cand o termini treci la alta.

 • 2. Sunt prea multe lucruri de facut.

  Realizeaza un plan pentru a face pe rand fiecare activitate in parte. Examineaza fiecare camera pe care vrei sa o organizezi si imparte-o in arii mici pe care le poti rezolva in 15 minute. Realizeaza cate o activitate in fiecare zi si nu te descuraja la finalul a 30 de zile vei avea organizate cel putin 30 de sectiuni.

 • 3. Nu pot sa renunt lucrurile astea, apartin cuiva drag sau poate voi avea nevoie de ele in viitor.

  Pastreaza numai lucrurile care sunt relevante pentru tine, pe care le utilizezi si pentru care ai loc. Cere unui prieten de incredere sa te ajute sa sortezi lucrurile cu valoare sentimentala, e usor sa te pierzi in trecut cand citesti vechile scrisori dar un prieten te va tine obiectiv.

 • 4. Daca nu pot sa o fac perfect mai bine nu o fac deloc.

  Apucate de treaba fa tot ce poti in timpul alocat si accepta ca poate nu va fi totul perfect. Fa-ti un plan de organizare care e folositor acum pe care poate il vei amenda mai tarziu, important este sa incepi. Incepe cu proiecte mici usor de realizat cum ar fi sertarul cu sosete. In fiecare dimineata cand vei gasi sosetele imperechiate vei fi inspirata sa realizezi ordine in alte sertare. Experimentand efectele organizarii te vor motiva. Alege progresul nu perfectiunea. Repeta-ti ca aproape perfect este suficient de bine si treci mai departe. Nu te pierde in detalii care nu au importanta.

 • 5. Sunt atat de ocupata nu am timp.

  Gaseste-ti timp sa te organizezi. Tot ce ai nevoie 15minute cand timpul expira te opresti, daca mai ai inca 15 minute mai realizezi o activitate.

 • 6. Nu am timp si nici energie sa fac azi nimic, fac maine.

  Stabileste termene limita si recompenseaza-te cand iti realizezi obiectivele.

 • 7.Oricat de mult ai incercat nu poti sa rezolvi dezordinea.

  Nu poti ascunde toata dezordinea dar o poti restrange. Vezi unde se adunna si actioneaza acolo pentru a o rezolva. Cauta prin magazine cutii si cosuri care se integreaza in decorul casei tale si foloseste-le pentru a imblanzi dezordinea.


Votează:
1 1 1 1 1