Intrebari utile pentru a-ti curata dulapul de haine

Sa arunci hainele pe care ai cheltuit bani munciti din greu de tine nu e usor de facut. In primul rand nu te gandi doar ca arunci. Vei reusi sa sortezi mai repede daca te bazezi pe intuitie si nu ramai prinsa in analize amanuntite. Uite cateva intrebari care te vor face sa te mobilizezi si sa sortezi rapid continutul intregului dulap.

 • 1. Iti sta bine in ea?

  Aceasta intrebare te poate ajuta sa elimini cea mai mare parte a garderobei. Sa detaliem ce inseamna: te face sa te simti bine?, primesti complimente cand o porti?, sau te simti neconfortabil din toate punctele de vedere in ea?

 • 2. Se asorteaza cu cel putin alte trei obiecte vestimentare?

  O garderoba stilata e ca o sinfonie, cu piese care se completeaza reciproc in mai multe combinatii. In loc sa stabilesti roluri clare (asta e camasa pentru interviuri, bluza asta o port cu colantii etc), incearca sa-ti vezi dulapul ca un butique plin cu noi posibilitati. O prietena ar fi utila in aceasta etapa si ar fi bine sa faci fotografii ca sa-ti reamintesti tinutele.

 • 3. Ai sa o mai porti?

  Nu te raporta la trecut intreabandu-te: ai mai purtat-o in ultimele 6 luni?, gandestete la viitor: Ai puta rochia fara bretele la servici daca ai avea sacoul potrivit pentri ea? Daca da atunci noteaza pe lista de cumparaturi sacoul necesar pentru a salva rochia. Daca raspunsul este "poate candva, cand o sa mai slabesc/am sa ma duc la o petrecere extravaganta" atunci nu are rost sa salvezi rochia.

 • 4. Este in varianta cea mai buna?

  Daca stilul e demodat, croiala nu te avantajeaza sau haina aratat si mai bine la viata ei (acum are pete, urme de uzura etc.) e timpul pentru una noua sau o vizita la croitor. Uneori un selfie cand porti o tinuta va reflecta mai bine realitatea decat imaginea din oglinda.

 • 5. Necesita ingrijire deosebita?

  Daca nevoia de a fi spalata de mana sau la curatatorie tine un anumit articol pe umeras atunci inlocuieste-l cu ceva mai utin pretentios. Acest sfat nu se aplica costumelor pe care trebuie sa le porti la birou.

 • 6. Are valoare sentimentala?

  Nu trebuie sa te desparti de geaca de piele sau caciula crosetata de bunica, duar limiteaza hainele cu valoare sentimentala la capacitatea unei cutii de depozitare. Daca cerceii primiti de la ex nu au fost niciodata pe gustul tau, nu are rost sa ii pastrezi fa-le o poza si arunca-i.

 • 7. Cum te-ai simti daca te-i intalni din intamplare cu fostul iubit cand porti o anumita tinuta?

  Vorbind de vechi iubiri haine sau persoane. De multe ori justifici o tinuta de care nu vrei sa te desparti ca o vei purta cand te duci la cumparaturi. Ai vrea sa fi vazuta de fostul iubit intr-o tinuta care nu te avantajeaza cand te duci la cumparaturi?


Votează:
5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)