În fiecare zi sunt făcute milioane de selfie-uri și o treime din cele care și le fac recunosc că le retușează digital înainte de a fi publicate. Prima din cele trei părti ale acestei serii de articole este despre atitudinea pe care trebuie să o adopți pentru un selfie reușit.

1. Arată-ți trăsăturile care te avantajează

În loc să faci fotografia din față, experimenteză cu diferite unghiuri pentru a-ți scoate în evidență trăsăturile care te avantajează și a le estompa pe cele care nu-ți plac. Autoproclamata regină a selfie-ului Kim Kardashian a declarat că a făcut aproximativ 300 de fotografii până când a găsit postura care o avantajează, deci ai ceva de treabă. Dacă întorci capul câteva grade la stânga sau la dreapta trăsăturile vor aparea mai puțin plate. Dacă ții camera puțin mai sus decât fața și îndeptată spre în jos ochii vor părea mai mari și vei evita "nasul de porc". Descoperă-ți "partea bună" a feței care arată cel mai echilibrat sau simetric) și fă selfie-ul din acel unghi. Când așezi camera deasupra ta și o inclini către față vei scoate în evidență decolteul, ai în vedere aceasta situație atunci când hotărăști ce vrei sau nu vrei să arăți lumii.

2. Prezintă ceva nou

Dacă decizi să faci un selfie ca să-âi arăâi noua tunsoare, o nouă pereche de cercei, ai grijă să încadrezi fotografia în așa fel încât să evidențiezi obiectul sau caraceristica de care ești așa de încântată. Un selfie care are ca scop să prezinte noua tunsoare, de exemplu, trebuie să prezinte părul din unghiul cel mai avantajos, la fel și pentru o pereche de ochelari. Poți să faci un selfie cu un nou obiect pe care l-ai cumpărat sau chiar cu mâncarea pe care urmează să o mănânci. Nu uita că regula treimilor se aplică și la selfie ca și la celelalte fotografii.

3. Concentrează-te asupra unei singure trăsături.

Dacă vrei să faci o fotografie a feței tale scoate în evidență o singură trăsătură celelalte lasă-le cât se poate de naturale. Aceasta tehnică functioneză mai ales când ai o trăsătură de care ești foarte multumită. De exemplu, dacă îți plac ochii tăi, atunci fardează-te pentru a-i scoate în evidență dar lasă tenul și buzele cât mai naturale. La fel dacă zâmbetul tău este cea mai încântătoare trăsătură, lasă tenul și ochii cât mai naturali în timp ce folosești un ruj fabulos.

4. Adoptă o expresie interesantă

Nu poți să greșești zâmbind! Poate că zâmbitul la telefon e puțin cam prostesc dar acum să îți tot faci poze cu telefonul e o nebunie în sine. Dacă ești genul foarte serios o expresie de acest gen poate fi ok. Experimentează cu diferite moduri de a zâmbi, un zâmbet cu gura închisă poate fi la fel de frumos ca un zâmbet cu gura pană la urechi. Indiferent de situație un zâmbet este cea mai apreciată expresie pe care poți să o ai. Poate fi greu să te prefaci că expresia este autentică, dar o modalitate este de a te surprinde atunci când trăiești o emoție de exemplu fă un selfie atunci când vezi un film care te face să râzi, sau imediat după ce ai auzit o știre socantă.

5. Fotografierea întregului corp

Dacă vrei să arăți o noua ținută sau o siluetă fabuloasă atunci trebuie să stai în fața unei oglinzi pentru a prinde în fotografie întregul corp. În această situație fața nu mai este punctul focal al selfie-ului. Fă fotografiile întregului corp într-un spațiu neaglomerat, trebuie să atragi atenția către siluetă și nu pe obiectele din fundal. Poți părea mai slabă dacă aduci în față coapsa de pe aceeași parte cu mâna cu care ții camera. Umărul opus ar trebui să fie puțin în față iar mâna liberă pe lângă corp sau așezată pe coapsă. Pieptul trebuie înclinat în față natural iar picioarele încrucișate la gleznă. Fotografiile în oglinda de la baie sunt considerate de prost gust deci alege o oglindă din orice altă locație.

6. Încercă fața naturală

Poți să faci fotografia așa cum te vede toată lumea dar poți face un selfie când te trezești, sau cu puțin machiaj, pentru a oferi senzația celor care te urmăresc că au ocazia să vadă "adevarata față". Daca fața ta imediat după ce te trezești e mai mult un coșmar decât un vis, poți să o aranjezi puțin. Chair și cu puțin machiaj poți da impresia unei fețe naturale, în special dacă obișnuești să folosești mult mai mult machiaj decât cel pentru acest selfie.

7. Fă un selfie la pantofi

Dacă te hotărăști să faci o fotografie la picioare în timp ce porți o pereche grozavă de pantofi, înclină camera în așa fel încât picioarele să pară mai subțiri. Indreaptă camera direct în jos iar marginea cadrului ar trebui să fie pe picioare relativ aproape de coapse, acest unghi fac ca picioarele să fie cât se poate de lungi.

8. Cunoaște posturile care sunt considarate expirate

Acestea sunt anumite posturi de selfie care au fost cândva populare și care acum nu mai sunt interesante. Poți să folosești aceste posturi dar trebuie să fii conștientă că e foarte posibil ca lumea să râdă de tine. Unele dintre cele mai cunoscute sunt "fața de rață", arătarea mușchilor, prefăcutul că dormi, sau pretinzând că ai fost pozată prin surpindere de altcineva.


ARTICOLE SIMILARE