5 idei pentru a face fotografii de vacata mai frumoase

Acum ca telefoanele au camere puternice aproape ca nu mai este nevoie sa iei cu tine in vacanta un aparat foto compact sau un DSLR. Chiar daca calitatea imaginii e putin mai slaba, telefonul este o solutie mai buna din mai multe motive. Daca indrepti un DSLR cu un obiectiv enom catre cineva probabil vei obtine o strambatura sau o privire furioasa, dar daca faci acelasi lucru cu telefonul vei fi pactic invizibil.

 Pe de alta pare telefonul e intotdeauna cu tine si e mult mai rezistent la intemperii decat un DSLR. Daca calatoresti singur aceste idei pot face parte din obiectivele tale de vacanta si poti folosi mai eficient timpul facand fotografii care te vor face sa zambesti pastrand savoarea locurilor si nu vei avea numai fotografii cu peisaje. Citeste cele cinci sugestii pe care le poti experimenta in urmatoarea ta aventura.

 • 1. Aproprie-te de subiect

  Senzori mici, asa cum sunt cei ai telefoanelor mobile, au ca efect o adancime a campului mult mai mare decat camerele DSRL, asta inseamna ca poti obtine mai mult din scena clara atunci cand fotografiezi macro decat cu o camera cu un senzor mai mare asa ca foloseste acest avantaj. Pe de alta parte faptul au o camera mica si usoara iti ofera mai multa flexibilitate. La unele telefoane, mai noi, ai chiar si stabilizator al imagini ceea ce e si mai bine. Dimensiunea mica a telefonului te ajuta sa te apropii de subiect si sa obtii imagini care nu ar fi fost posibile cu un aparat mai mare.

 • 2. Creeaza mini-serii

  Orasele si tarile au in general teme care se repeta, cauta sa fotografiezi aceste teme. Aceasta metoda te va ajuta sa incadrezi povestea calatoriei tale si deasemenea va oferi celor care vad imaginile tale o idee despre locurile vizitate.

 • 3. Nu-ti fie frica de vreme

  Vremea iti poate oferi poze interesante si cerul acoperit de nori iti da posibilitatea sa faci fotografii in lumina de la pranz, oferindu-ti mai multe oportunitati. E mult mai usor sa-ti protejezi telefonul decat aparatul foto cand ploua, deci fii aventuros.

 • 4. Elementul uman

  In general oamenii fac pozele mai interesante. Ei nu numai ca furnizeaza o referinta a dimensiunii dar ofera si un context pentru poze. Adaugand oameni in poza ai posibilitatea sa prezinti cultura si mediul si creste angajarea auditoriului. Partea buna, atunci cand faci poze cu telefonul, este ca oamenii sunt atat de obisnuiti cu ele ca nici nu observa cand le faci poze avand ca rezultat imagini mai naturale.

 • 5. Liniile de ghidare

  Intotdeauna e bine sa ai o serie de idei de compozitie pregatite in caz ca muza creatiei e si ea in vacanta sau cand nu te ajuta sa fii creativ. Liniile de ghidaj sunt interesante pentru ca il atrag pe privitor in imagine concentrandu-i atentia la ceea ce vrei tu sa vada.


Voteaz─â:
5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)