Functii ale Google Calendar care te vor ajuta sa fii mai eficient

Este usor sa adaugi evenimente in calendar dar sa faci in asa fel incat sa pe poti realiza pe toate e cu totul altceva. Calendarul sau agenda se transforma de multe ori intr-o problema in sine in loc sa fie un ajutor in organizare. Intre intalnirile de afaceri, intalnirile cu familia, prietenii, organizarea unei petreceri ai noroc daca mai poti avea timp pentru tine. Din fericire exista Gooogle Calendar (pe care il ai mereu cu tine in telefon) care are suficiente obtiuni care sa te ajute.

 • 1. Transforma intalnirile in unele mai productive

  In general, ce depaseste durata programata a unei intalniri e o pierdere de vreme. Deschide Calendarul Google in browser intra in Settings (Setari) >General Settings (Optiuni Generale), deruleaza pana la "Default event duration" (Durata prestabilita a evenimentului) si bifeaza casuta "Speedy meetings" (Intalniri Rapide) asta va face ca intalnirile de o jumatate de ora sa se incheie cu 5 minute mai devreme si cele de o ora sau mai mult se vor termina cu 10 minute mai devreme.

 • 2. Stabileste-ti obiective

  Vrei sa citesti mai mult sau sa petreci mai mult timp in natura? O alta functie a calendarului de Google te ajuta sa reusesti sa-ti indeplinesti obiectivele. In aplicatia Google Calendar apasa pe butonul "+" si apoi alege "Goal" (Obiective) apoi vei fi intrebat sa alegi ce obiectiv, cat timp sau de cate ori pe saptamana si care este cel mai bun moment al zilei. Calendarul va gasi automat un interval si va face programarea. Partea cea mai utila e ca daca programezi ceva care se suprapune peste intervalul gasit Google Calendar va reprograma obiectivul si asa vei fi incurajat sa il atingi.

 • 3. Vrei sa fii la curent cu evenimentele

  Poti sa urmaresti echipa ta favorita sau sa vezi care sunt sarbatorile legale in fiecare tara, sa afli cand rasare si cand apune soarele si altele prin subscrierea la calendare predefinie. In Google Calendar de pe desktop si in partea dreapta in Settings (Setari) > Calendars (Calendare) >Browse Interesting Calendars (Rasfoiti Calendarele Interesante) si alege (Subscribe) si ce calendar vrei sa il vezi in calendarul tau.

 • 4. Lista de activitati

  Realizeaza activitatile de pe lista la timp stabilind mementouri. Apasa semnul "+" din aplicatia Google Calendar si selecteaza "Reminder" (Memento). Vei avea cateva optiuni predefinite ca telefon, text, e-mail sau poti sa adaugi obtiunile tale si calendarul iti va reaminti de ele pana cand le vei realiza.

 • 5. Planificarea unei excursii cu prieteni

  Bineinteles ca poti sa creezi un document in Google Doc, dar intr-un calendar comun sunt mai usor de programat planurile de calatorie ale grupului. Pe desktop in My Calendars (Calendarele Mele) selecteaza un nou calendar si dupa ce ai completat detaliile adauga e-mail-urile celor cu care vrei ca calendarul sa fie comun (la fel cum ai face si cu un Google Doc). Aceasta optiune este foarte utila daca lucrezi cu o mica echipa si vrei sa stii care coleg este in ce intalnire si cand.

 • 6. Experimenteaza cu noi caracteristici

  Vrei acces la cele mai noi setari pe care le testeaza Google? Tot ce trebuie sa faci este ca din Google Calendar de pe desktop in Settings (Setari) alege "Labs" (Google Labs) alege-le pe cele pe care vrei sa le incerci si salveaza. De exemplu poti scurta durata zile din calendar pentru ca intre 11 PM si 7 AM nu ai intalniri programate, sau poate ca ai un alt program si dormi ziua.


Voteaz─â:
1 1 1 1 1