Tuturor ne place primăvara când toata natura se trezeste la viață. Florile multicolore, soare, zumzăitul albinelor sunt toate simboluri ale primăverii iar copacii înflori'i sunt cel mai clar semn că am scăpat de iarnă. Pomii fructiferi cu florile lor delicate (roz, albe sau violet) sunt nelipsiți din desenele de primăvară. Compoziția acestui desen o poți folosi și pentru celelalte anotimpuri nu trebuie decât să adaptezi coroana arborilor și culorile. Iarna fară frunze și totul este alb, aleea să zicem că este totuși dezapezită. Vara copacii au un frunzis bogat de verde închis și eventual și fructe. Toamna în copaci mai putine frunze galbene, portocalii și roși și câteva frunze prin iarbă, sau copacii plini de fructe și câteva coșuri cu fructe pentru a simboliza recolta.

1. Pentru că vrem să desenam un parc sau o livadă cu pomi înfloriți începem prin a trasa o alee. Două linii curbe care se unesc undeva la orizont. Evident ca se poate și fără ea dar desenul nu ar mai fi așa interesant.
Peisaj de primavara 1

2. Adaugăm linia orizontului ca niste mici dealuri. După unul din dealuri se pierde aleea desenată la pasul anterior.
Peisaj de primavara 2

3. După ce am creat fundalul desenăm copacul din planul apropiat mare și cu destul de multe detalii.
Peisaj de primavara 3 Peisaj de primavara 4 Peisaj de primavara 5 Peisaj de primavara 6 Peisaj de primavara 7 Peisaj de primavara 8

4. Continuăm cu un copac mai mic pentru a indica faptul că se află mai departe de noi.
Peisaj de primavara 9 Peisaj de primavara 10 Peisaj de primavara 11

5. Și încă 3 copaci și mai mici parțial ascunși între dealuri. Copacii aflați în depărtare au mai puține detalii vizibile.
Peisaj de primavara 12 Peisaj de primavara 13 Peisaj de primavara 14

6. Acum nu îți mai rămâne decât să colorezi desenul și să adaugi florile în copaci sub forma unor puncte roz, albe sau violet și câteva frunzulite verde deschis.


DESENE ASEMĂNĂTOARE